• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SRBIJA KREĆE U AZIJU - OVO JE SPISAK IGRAČA: Svetislav Pešić mora da donese još jednu odluku

Selektor Svetislav Pešić otkrio imena svih košarkaša koji putuju u Aziju, ali jedan od njih neće igrati.

 Spisak reprezentacije Srbije Mundobasket Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Srbije je u Beogradu savladala Portoriko (110:75) i tako na spektakularan način najavila Mundobasket koji se krajem avgusta i početkom septembra igra u Aziji. "Orlovi" su predvođeni selektorom Pešićem visoko poleteli iz Beogradske arene, a iskusni strateg nije želeo da "seče" posle ovog meča - na konferenciji poslije meča saopštio je neočekivanu odluku o spisku putnika u Kinu.

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić odlučio je da ne saopšti konačan spisak igrača na koje računa na Mundobasket, već je pred novinarima objasnio da će na azijsku turneju povesti jednog igrača više nego što smije da ih bude na turniru - Srbija sa 13 košarkaša putuje na posljednja dva prijateljska susreta.

Od aktuelnih 15 reprezentativaca koji su u kombinaciji nakon "otpadanja" Uroša Trifunovića i Alena Smailagića, dio reprezentacije neće biti ni Dušan Beslać koji se oporavlja od povrede, kao ni mladi Nikola Topić koji je protiv Portorika debitovao za seniorski tim Srbije. Njih dvojica će propustiti Svjetsko prvenstvo, što Pešiću ostavlja samo jednu dilemu - po svemu sudeći nju će riješiti tek u Aziji.

Na spisku selektor Svetislava Pešića za dvije prijateljske utakmice u Kini nalazi se 13 igrača: Aleksa Avramović, Bogdan Bogdanović, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić, Nikola Jović, Stefan Jović, Vanja Marinković, Nikola Milutinov, Filip Petrušev, Aleksa Radanov, Dušan Ristić i Boriša Simanić. Jedan od ovih košarkaša biće "precrtan" sa spiska prije početka turnira.

Srbiju u Kini očekuju prijateljske utakmice protiv domaće selekciju koju trenira Aleksandar Đorđević i protiv nacionalnog tima Brazila, a na tim mečevima "orlovi" će brusiti formu za Mundobasket. Za izabranike Svetislava Pešića, Svjetsko prvenstvo počinje 26. avgusta utakmicom protiv Kine, dva dana kasnije igra se protiv Portorika, a zatim 30. avgusta protiv Južnog Sudana. Dvije najbolje selekcije iz grupe prolaze u drugu grupnu fazu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC