• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ALEKSEJ ŠVED SE JAVIO NAVIJAČIMA ZVEZDE! Svi žele da dođe - evo šta im je Rus rekao

Jedan od najboljih poentera u Evropi Aleksej Šved mogao bi da bude veliko pojačanje za Crvenu zvezdu.

 Navijači zovu Alekseja Šveda u Zvezdu Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je dovela veliki broj igrača tokom ljeta, ali tim Duška Ivanovića za novu sezonu nije kompletiran. Navodno, crveno-bijeli traže još beka i krilnog centra, a jedno ime odjeknulo je u čitavoj Evropi - u utorak su se pojavile informacije da bi srpski klub mogao da dovede iskusnog ruskog košarkaša Alekseja Šveda.

Jedan od najboljih ruskih košarkaša u ovom vijeku jasno je stavio do znanja da neće ostati u rodnoj zemlji. On nije želio da potpiše novi ugovor sa CSKA iz Moskve, a u prethodnim danima privlačio je ponude nekoliko evroligaških timova, kao i jedne ekipe iz Kine koja je veoma ozbiljna da ga angažuje. Ipak, i Crvena zvezda ima svoje adute, a jedan od njih je Duško Ivanović koji je Rusa trenirao u Himkiju i zvao u Baskoniju. O aktuelnim dešavanjima kratko se oglasio i Šved!

"Pozdrav, moji srpski prijatelji", napisao je iskusni ruski košarkaš ispod posljednje fotografije koja je objavljena na njegovom profilu. Iako ta objava nema veze sa košarkom ili dolaskom u Crvenu zvezdu, već je na njoj proodica ruskog košarkaša, navijači srpskog kluba zasuli su je komentarima u kojoj pozivaju iskusnog beka da pojača crveno-bijele.

Aleksej Šved bi tako dobio priliku da zaigra sa Milošem Teodosićem, koji je kao i on legenda moskovskog kluba i nekadašnji šampion Evrope u dresu tog tima. Takođe, Aleksej Šved je u Himkiju igrao uz Stefana Markovića, koji je na kraju prethodne sezone u dresu Zvezde završio karijeru, pa bi i on mogao da mu podijeli neki savjet prije eventualnog dolaska u Beograd. Pogledajte objavu na Instagramu:

Podsjećamo, Aleksej Šved je do sada u karijeri nastupao za CSKA, Himki i Dinamo iz Moskve, zatim za NBA ekipe Minesotu, Filadelfiju, Hjuston i Njujork, prije nego što se vratio u Evropu i opet zaigrao za Himki, pa CSKA. Davne 2008. godine bio je šampion Evrope, dva puta je osvajao trofej Alfonso Ford za najboljeg strijelca Evrolige, a svojevremeno je bio i najbolji strijelac Evropskog prvenstva. Sa reprezentacijom je osvojio bronzane medalje 2011. godine na Evropskom prvenstvu i 2012. godine na Olimpijskim igrama.

Ukoliko se transfer dogodi, Šved će postati 10. ljetno pojačanje Zvezde. Klub su do sada pojačali Šabaz Nejpir, Miloš Teodosić, Mateuš Jago dos Santos, Rokas Gidraitis, Adam Hanga, Dejan Davidovac, Džoel Bolomboj, Majk Tobi i Marko Simonović. Takođe, novi ugovor potpisani su sa kapitenom Brankom Lazićem, univerzalcem Stefanom Lazarevićem i iskusnim centrom Ognjenom Kuzmićem.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC