• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija prvi put trenirala u Manili! "Orlovi" spremni za Mundobasket, a Filipinci jednog obožavaju!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Selektor Svetislav Pešić prvi put izveo reprezentativce na parket dvorane u Manili. Od izvještača MONDA sa Mundobasketa Nikole Lalovića

 Košarkaši Srbije odradili trening u Manili Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Reprezentacija Srbije u srijedu je stigla na Mundobasket čiju će grupnu fazu igrati na Filipinima, ali je prvog dana otkazala ranije predviđeni trening. Izabranici selektora Pešića dobili su malo vremena za odmor nakon napornog puta, pa su halu prvi put posjetili u četvrtak - društvo su im pravili srpski novinari, pa i Nikola Lalović, koji na Svjetskom prvenstvu predstavlja MONDO.

Nakon što je Svetislav Pešić održao konferenciju za medije na drugom kraju svijeta, a srpski novinari stigli i do konferencije Aleksandra Đorđevića koji će protiv srpske selekcije voditi Kinu, praktično svi zajedno uputili su se na teren. Reprezentacija Srbije trenirala je u Manili, u legendarnoj dvorani koja je svojevremeno gledala drugo svjetsko zlato jugoslovenske reprezentacije.

Ovako je bilo na treningu:

Selektor Pešić nije dozvolio opuštanje na prvom treningu u Manili, pa je čak i probijen termin od dva sata koliko je srpska reprezentacija imala na raspolaganju. "Orlovi" su prvi izlazak na parket završili poslije 23.00 časa po lokalnom vremenu, što znači da će ubrzo nakon obaveza na parketu biti u hotelskim sobama i krevetima, kako bi se odmorili pred početak turnira.

Kolega Lalović nam sa lica mjesta prenosi najupečatljivije detalje - Marko Gudurić je istakao da ga šut služi, ali da je to utakmica drugačija od treninga, kapiten Bogdan Bogdanović pokušao je da pogodi sa polovine terena na kraju treninga i samo mu je malo falilo, a domaći novinari opkolili su Nikolu Jovića za izjavu, vjerovatno o Eriku Spolstri, treneru Majamija koji ima filipinsko porijeklo.

Podsjećamo, reprezentacija Srbije priprema se za prvi meč na turniru, a to je okršaj upravo protiv Saletove Kine koju su nedavno savladali u prijateljskom meču. Pored tog orkšaja, Srbiju u prvoj grupnoj fazi čekaju mečevi protiv Portorika (savladan u Beogradu) i Južnog Sudana, koji je možda i najveća nepoznanica na čitavom turniru.

Pogledajte još neke kadrove sa treninga reprezentacije Srbije:

Pogledajte

00:49
Trening Srbije
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Pogledajte

01:26
Kraj treninga reprezentacije
Izvor: Kurir/Dado Đilas
Izvor: Kurir/Dado Đilas

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC