• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Smailagić zbog bolesti izgubio sedam kilograma! Pešić otkrio detalje - zato Alen ne ide na Mundobasket!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Košarkaš Alen Smailagić ponovo neće biti dio reprezentacije Srbije na velikom takmičenju.

 Alen Smailagić zbog bolesti izgubio sedam kilograma Izvor: MN PRESS

Selektor Srbije Svetislav Pešić ima velike probleme da sastavi reprezentaciju za Mundobasket, a još dva otkaza potvrdio je u utorak, kada je postalo jasno da Alen Smailagić i Uroš Trifunović neće biti na spisku za veliko takmičenje. Tako je nastavljen niz otkaza koji traje gotovo od početka ljeta, a problemi koje Partizanov centar ima mnogo su ozbiljniji nego što se u prvi mah vjerovalo.

Na početku se očekivalo da Smailagić dobije samo nekoliko slobodnih dana više, pa da se nakon preležane virusne infekcije javi selektoru, ali to se nije desilo. Srpski košarkaš je morao da posjeti bolnicu zbog komplikacija, a selektor je otkrio da je Alen tokom bolesti izgubio čak sedam kilograma!

"Na Smailagića, nažalost, ne možemo da računamo. On je imao teško virusno oboljenje, uspio je da se spasi, ali je izgubio 6-7 kilograma i nije uopšte bio u treningu", istakao je selektor Pešić i tako stavio tačku na temu.

Smailagić (23) će i ovog ljeta propustiti reprezentativne akcije, a zanimljivo je da nekadašnji igrač Golden Stejta nema nijedno veliko takmičenje u dresu Srbije.

Dvojica talentovanih igrača Partizana tako su samo pridodati spisku na kojem su brojni srpski košarkaši koji neće putovati na Svjetsko prvenstvo. Tokom takmičenja u Japanu Indoneziji i na Filipinima neće biti Nikole Jokića koji je selektora obavestio da ovog ljeta propušta reprezentativne obaveze, po četvrti put u karijeri.

Od ranije je van konkurencije Vladimir Lučić koji je teže povrijeđen, Nikola Kalinić je tražio slobodno ljeto, a Vasilije Micić zbog odlaska u NBA neće igrati za nacionalni tim. Selektor Svetislav Pešić precrtao je Miloša Teodosića još prethodnog ljeta, a kada je Nemanja Nedović otpao sa spiska iako nije povrijeđen pojavio se ogroman problem spolja. Na turnir neće ići ni Ognjen Jaramaz, koji je trebalo da pomogne u kreaciji tokom odsustva klasičnog plejmejkera.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC