• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Svetislav Pešić izjave nakon Kine
 Svetislav Pešić izjave nakon Kine

ON ZAMJENA? PA, MI NE BISMO BILI OVDJE BEZ NJEGA? Kari Pešić otkrio ko je lider Srbije iz sjene!

Pročitajte i ovo:

Pročitajte i ovo:

Svetislav Pešić je nakon meča sa Kinom i velike pobede našeg nacionalnog tima istakao da je zadovoljan igrom, a posebno izvršavanjem specijalnih zadataka na ovoj utakmici.

 Svetislav Pešić izjave nakon Kine Izvor: Kurir/Dado Đilas

Srbija je na odličan način startovala Svjetsko prvenstvo na Filipinima! Pala je Kina u prvom kolu Mundobasketa i "orlovi" sada na prvom mjestu grupe B dočekuju nastavak takmičenja. 

Selektor Svetislav Pešić je nakon pobjede od 42 poena razlike govorio o specijalnim zadacima koje je njegov tim izvršio, kao i o neophdnosti da se bude još bolji. Obradovao nas je sa informacijom da je Filip Petrušev koji se povrijedio početkom druge četvrtine dobro, a na pitanja o protivniku nije želio da odgovara. 

Sada Srbiju čeka dan odmora u kome će trenirati i potom meč sa Portorikom u drugom kolu. 

16:23

Konferencija je završena!

Svetislav Pešić je završio konferenciju za medije. 

16:23

O Ristiću?

"Nije on baš ni zamena, mi znamo šta Dušan može da pokaže. On je to pokazao na svim mečevima. Da li bismo mi došli na SP i kvalifikovali se da nije bilo njega? To ne znamo! On je potpuno drugačiji od Milutinova i Petruševa, ali to je dobro. Voleli bismo da je malo bolji ispod koša, ali nama je Dušan jako važan igrač i on može mnogo bolje i on će to pokazati", rekao je on. 

Izvor: Kurir/Dado Đilas

16:20

Opet o odbrani!

"Odbrana ne počinje od Milutinova, već od Avramovića i Stefana Jovića. Prvo mora odbrana spoljnih igrača da bude na nivou, da bi visoku igrači moglid a izvrše svoje zadatke. Vrlo je važno u svakoj, pa i u našoj odbrani organizacija posle završenog napada. Košaka se dosta promenila i ekipa koja uspe da nae taj balans između pozicione i tranzicione odbrane može da kontroliše sudbinu. Videli ste kako je Militinov odigrao u odbrani, o njemu se priča u Evropi ne samo zbog napada nego jer je kao retko koji igrač našao balans između napada i odbrane"; istakao je selektor. 

16:18

Petrušev?

"Iskrenuo je zglob i nismo hteli da rizikujemo. Mogao je i da igra, ali nije bllo potrebe. Koliko sam informisan samo je malo povređen i biće na raspolaganju."

Izvor: RTS/Screenshot

16:16

Pešić neće da priča o Saletu i Kini!

"Moj prvi posao kao trenera je da ne pričam o trenerima i drugim timovima, o protivnicima. Moj zadatak je da popravim svoje igrače i moj tim. Ne mogu da pričam o drugima", ističe on. 

16:14

Kako je trenirati protiv Saše?

"Kao i svaki drugi meč. Veliko poštovanje Saši i timu Kine. Njemu treba vremena da popravi tim, da donese svoju taktiku u ekipu jer to nisu stvari koje se dešavaju odmah. Bez vremena ne možete da uradite posao."

16:13

Pešić odmah o specijalnim zadacima!

"Utakmica kao i svaka druga, ali imali smo neke specijalne zadatke za igrače. Za mene je kao trenera bitno da iskoristim prvu zvaničnu utakmicu da pobedimo, ali i to nije dovoljno. Specijalni zadatak re meča je bio da se preuzme odgovornost u odbrani 1 na 1, da vidimo kako branimo pik, kako se organizujemo nakon šuta protivnika... Mi smo novi tim i prvi put smo na velikom takmičenju. Ovo je razlog što ovaj meč koristimo da se popravimo takmtički. Za mene je odgovornost u odbrani najbitnija. Danas nam je meta bio Anderson, da vidimo kako ćemo reagovati. Izuzetna odbrana je bila večeras. Svaka četvertina je bitna, ali treća četvrtina može sve da promeni", rekao je Pešić. 

16:09

Tu je Nikola Milutinov!

"Hoću da čestitam timu na sjajnom otvarnju Svetskog prvenstva. Startovali smo sjajnom odbranom i dobrim tempom u napadu. Zato smo imali tako veliko vođstvo i tako smo pobedili. Ovo nam znači mnogo jer je prva utakmcia jako bitna na prvenstvu. Ali ovo je prvi korak i znamo da moramo da ostanemo na zemlji i radimo mnogo do cilja"

16:06

Sale je otišao!

Završena je pres konferencija Kine, sada čekamo Svetislava Pešića i jednog igrača Srbije. 

16:04

Kako je bilo igrati sa Srbijom?

"Ovo je za mene emotivna utakmica. Znate odakle sam i šta sam uradio sa ovim momcima. Većinu sam selektirao i radio sam sa njima. Vrlo sam ponosan na to, želim im sreću, da odu do kraja. Ako mogu, biće ovo teško takmičenje. Volim ove momke sa kojima radim i kažem im da me vole kao što ja volim njih"

16:02

Šta je naučio odavde?

"Odgovoriču jednim. Kada sam bio trener Srbije četiri puta smo igrali sa SAD i tri puta smo poraženi, a četivrti put smo pobedili. Morate da skupljate iskustvo sa najvećim timovima i doći će vreme kada će Kina pobeđivati najbolje timove. Moramo da radimo na tome".

16:01

Nije ovo realno kaže Sale

"Srbija je sjajan i spreman tim. Spremni su jako, ali moji momci imaju tendenciju da kada gube padnu. Sa takvim kapacitetima ovo je bila laka utakmica za njih. Nama Svetsko prvenstvo sada počinje. Ovo možda nije realan rezultat, ali čestitam pobednicima", rekao je on 

Izvor: Printscreen/YouTube/FIBA Media

15:59

Selektor Đorđević je tu!

Nakon uvodnog obraćanja igrača Kine oglasio se i selektor Đorđević povodom velikog poraza svog tima na startu. 

15:51

Prvo dolazi Sale Đorđević!

Očekuje se da Aleksandar Đorđević prvi dođe na konferenciju za medije pošto po protokolu prvo dolazi gubitnički tim. 

15:55

Zabrinuo nas je Petrušev!

Posle jako grubog faula Kineza, koji su tokom celog meča bili jako grubi i prelazili su u svakom kntaktu granicu faula, povredio se Filip Petruev, Zanima nas i kako je on! 

15:45

POBEDA!

Srbija je startovala pobedom! U prvom kolu grupne faze Mundobasketa savladana je Kina sa ubedljivih XX:XX, a već na poluvremenu je bilo jasno ko će biti pobednik! Na kraju je bilo 105:63

UKRATKO

  • Srbija je savladala Kinu
  • Pešić o specijalnim zadacima
  • Petrušev je dobro!
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije