• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 srbija dominikanska republika svetislav pešić izjava
 srbija dominikanska republika svetislav pešić izjava

Pešić otkrio tajnu - ovako je sačuvao Taunsa! Izašao pa svima rekao: Nema Davidovac atletiku, ali ima...

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Srbija je savladala Dominikansku Republiku i otišla u četvrfinale Svetskog prvenstva, a sada je na redu obraćanje selektora Svetislava Pešića,

 srbija dominikanska republika svetislav pešić izjava Izvor: FIBA MEdia/Youtube

Svetislav Pešić je poslije velike pobjede nad Dominikanskom Republikom govorio o ključevima trijumfa i pohvalio posebno nekoliko igrača.

16:33

Kraj konferencije za medije!

Gotovo je

16:29

30 asistencija!

"Gospodo mi smo na ovoj utakmici napravili 30 asistencija! Ovo je apsolutni rekord. Nećemo da padamo u nesvdest i da se hvalimo, ali to je nešto što se retko dešava i momcima treba čestitati", istakao je Pešić. 

16:28

Vanja o Bogdanu i žrebu

"Ko god da bude spremićemo se za njega kao i do sada. Najbolje moguće u najboljem mogućem načinu. Bogdan nam ništa nije rekao, ali drago nam je da je igrao dobro", istakao je Vanja, 

16:27

Davidovac na Taunsu?

"Nemoguće je čuvati tako ejdnog ofanuzivno orjentisanog igrača. On je jedan sjajan 1 na 1 igrač, sa dobrim šutem, sa dobrom penetracijom. Mnogo ga je teško čuvati, kad još svi igraju za njega Mislim da je jedan dobar posao uradio ne samo Davidovac. KOšarku igraju visoki, mali, sa više i manje atletike... Ali ti neki imaju glavu! Davidovac je jedan vrlo inteligentan igrač, ima tu sposobnost predviđanja, može da predvidi situaciju i iz utakmice u utakmicu je bolji. To nas raduje. Kad igraš protiv jenog tako dobrg igrača moraš da menjjaš. Da menjaš odbranu na igraču. Videli smte da je 7-8 minuta na Tausa odigrao sjajno Milutinova. To je sve bilo dobro. 1 na 1 je važna odbrana, ali jo bitnije kako pomažu ostali igrači", kaže Pešić

16:24

49 poena sa klupe?

"To je ono što svaki tim treba. Ja sam jako srećan zbog te informacije. Ovde svaki dan ternriamo, a svaka dva dana igramo. Imali smo problema sa Petruševom i Avramovićem, izgubili smo jednog igrača i to je jako nezgodno. Pogotovo su bitni igrači sa klupe, ne samo oni koji igraju".

16:23

Pešić o menjaju plana?

"Ništa nisam promenio. Najbitnije je da ako igrate protiv ofanzivno orjentisanog tima, ali bitno je da eliminišete brojčanu prednost. Da se formirate za 5 na 5 odbranu, da trčite nazad i da stopirate oloptu. Ao to uspemo kontrolišemo sudbinu. Naravno bitno je  kako igramo u napadu jer je cilj u košarkci da postignemo koš. Zato je bitno da imamo defanzivne skokove. U svakom meču je to bitno. 

16:21

Vanja o prošlom meču

"Znali smo šta smo uradili loše, gledali smo video i dobro smo se pripremili da se tako nešto ne ponovi. Kao što sam rekao ranije od starta smo počeli jako i nismo dali Dominikani da se vrati."

16:19

Dobili smo dva nova igrača!

"Ovo je bila prilika da ovim igračima ulijemo samopouzdanje i sada za naredne utakmcie imamo dva igrača više. U ovakvom sistemu takmičenja je mnogo bito da imamo što više raspoloženih igrača spremnih da preuzmu odgovornost."

16:18

Pešić!

"Jako teška utakmica za nas jer je igrati protiv Dominikane, takvog ofanzivnog tima teško. Ali kao što je Vanja rekao prvo je bilo bitno da se reaguje posle prošle utakmice. Tim je reagovoa sjajno, ne samo jer smo pobedili, nego i u tome kako smo reagovali na njihove najbolje igrače. Prvo na najboljeg igrača po našem mišljenju Feliza kji je odličan ceo turnir. U svakom meču je bio glavni igrač. Hteli smo da stvarmo probamo da ga eliminišemo iz utakmice. Kao što vidite uradili smo dobar posao. Tauns je sjajan igrač, ali naša druga meta je bio broj 3, Montero! On i Feliz su bili ključ. Odbrana počinje od odbrane od spoljnih igrača. Nama je jako bitna pobeda i pod dva šta nam je bitno da damo šansu Avramoviću i Petruševu na koje nismo mogli da računamo ranije."

16:15

Stigao je i Vanja

"Mislim da smo igrali stvarno dobro od početka, a od prve četvrtine smo vodili i nismo se osvrtali. Imali smo pritisak na njiohovim plejevima i glavnim igračima. To je bio ključ pobede"; rekao je on. 

16:12

Prvo Nestor Če!

Dominikanci imaju prvu konferenciju za medije, 

15:45

Pobeda! Idemo dalje!

Srbija je savladala selekciju Dominikanske republike u poslednjem meču grupne faze na Svetskom prvenstvu i plasirala se u četvrfinale. Tamo još uvek čekamo rivala...

UKRATKO

  • Pobeda nad Dominikanskom Republikom!
  • Vreme je za četvrfinale
  • Šta će reći selektor?
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije