• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selektor Litvanije poručio svojim igračima: Pobijedili smo Amerikance - pa šta?

Autor Dragan Šutvić

Kazis Maksivitis ne gaji lažnu nadu da će Srbija lako pustiti Litvance da pobijede. Zna da ga od 10:45 u utorak čeka paklen zadatak. Od izvještača MONDA sa Mundobasketa Nikole Lalovića

 selektor litvanije najava utakmice protiv srbije  Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Košarkaši Litvanije napravili su najveće iznenađejnje dosadašnjeg Svjetskog prvenstva kada su u posljednjem kolu druge grupne faze savladali sastav Sjedinjenih Američkih Država. Uspjeli su tako da zakažu duel sa Srbijom u četvrfinalu, a pred taj meč su skratili trening na pola!

Selektor Kazis Maksivitis je očigledno htio da relaksira i odmori svoje momke pred prvi eliminacioni meč turnira, a Maksivitis je nakon treninga odvojio i vremena za razgovor sa srpskim medijima. 

"Imamo dvojake emocije. Ostvarili smo veliku pobjedu protiv SAD, ali smo imali malo vremena da proslavimo istu. Moramo da zaboravimo prošli meč što prije, Srbija nas neće dočekati sa crvenim tepihom i cvijećem, žele pobjedu. Za sljedeći meč neophodno je da se što prije oporavimo fizički, ali prije svega psihički", počeo je Maksivitis.

Pogledajte

02:59
Kazis Maksivitis
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Što se tiče srpskog tima, ništa ga ne iznenađuje. Tu je jaka odbrana i igra koja karakteriše sve timove Svetislava Pešića. U duelu dvije košarkaške nacije od 10:45 u utorak pobijediće bolji i spremniji.

"Tipičan srpski sastav, tipičan tim Svetislava Pešića. Igrate čvrsto, igrate dobru odbranu. Šta nije karakteristično za ovaj tim je veliki broj kontranapada. Srbija prosječno postiže 25 poena iz tranzicije, nekada je Srbija igrala duge napade, sa postavljenim napadom. Naš cilj je da zaustavimo brzu igru rivala. Dvije košarkaške nacije se susreću ponovo, što je uvijek veliki izazov za obje strane. Pripremamo se za taj izazov", istakao je on. 

Što se tiče srpskog tima vidjeli smo na treningu da se njegovi igrači spremaju za Nikolu Milutinova, ali istakao je i kapitena Bogdana Bogdanovića kao udarnu iglu tima. 

"Bogdanović i Milutnov su okosnica tima, ali uz njih tu su evroligaški igrači poput Gudurića, Dobrića, Stefana Jovića. Ako pričamo o talentu ekipe su izjednačene. Vidjećemo koji tim će biti bolji. Ako želite da pobijedite u meču kao što je duel Srbije i Litvanije, moranje je dobra odbrana i dobar napad. U dosadašnjem toku Mundobasketa, rekao bih da imamo sličan stil napada i odbrane", zaključio je Maksvitis.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC