• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOVAK POSLAO PORUKU SRPSKOM KOŠARKAŠU! Đoković pokorio Ameriku i sjetio se njega - zato je najveći!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nakon bolnog poraza reprezentacije Srbije od Njemačke u finalu Mundobasketa oglasio se i šampion US opena.

 Novak Djokovic poslao poruku Marku Guduricu Izvor: Fonet/Manu Fernandez/AP

Najbolji teniser svih vremena osvojio je 24. grend slem titulu, a u danu velikog slavlja Novak Đoković nije zaboravio ostale srpske sportiste. Na svom Instagram profilu novi rekorder po broju titula sa najvećih turnira zahvaljivao se poznatim ličnostima iz cijelog svijeta na čestitkama zbog četvrtog pehara sa US opena, ali je bilo prostora i za poruke upućene srpskim košarkašima!

Nakon što ih je bodrio tokom čitavog Mundobasketa, Novak je prokomentarisao i njihov nastup na Filipinima. Posebno je istakao kapitena Bogdana Bogdanovića, motor tima Aleksu Avramovića i Marka Gudurića, kojeg su mnogi označili kao tragičara finalnog meča zbog promašene trojke i izgubljene lopte protiv Nijemaca.

"Podrška za sjajnog momka i košarkaša. Glavu gore", napisao je Novak Đoković uz tag ka profilu Marka Gudurića, koji je u četvrtfinalu i polufinalu odigrao fantastične partije u dresu reprezentacije. Pored toga Novak je pohvalio Bogdana Bogdanovića da je bio pravi kapiten, a srpskim košarkašima poput Nikole Jovića, Vase Micića i Danila Anđušića zahvalio se na čestitkama zbog osvojenog novog grend slem trofeja. Pogledajte njegove objave:

Podsjećamo, samo nekoliko sati nakon što je košarkaška reprezentacija Srbije osvojila srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu - nakon poraza od Nijemaca, naciju su obradovali odbojkaši plasmanom u četvrtfinale Evropskog prvenstva i fudbaleri pobjedom nad Litvanijom. Kraj bogatog sportskog dana za Srbiju na najljepši mogući način obilježio je Novak Đoković pobjedom protiv Danila Medvedeva.

Najbolji teniser u istoriji sada ima 24 grend slem titule - dvije više od Nadala i četiri više od Federera. Izjednačio se kao singl rekorder sa Margaret Kort koja je dio svojih najvećih trofeja osvojila prije "Open ere" u tenisu, pa ih nije baš fer porediti. Ipak, pred Novakom je još dosta vremena da 25. grend slem titulom stavi tačku i na ta poređenja.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:55
Novak: Da li sam najbolji sportista ikada?
Izvor: Eurosport
Izvor: Eurosport

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC