• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aleksin tata otkrio - Heroj Srbije htio kao Novak, pa odustao zbog košarke!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Prva ljubav Alekse Avramovića ipak nije bila košarka!

 Aleksa Avramović htio da trenira tenis pa prešao na košarku Izvor: K1/Printscreen

Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je srebro na Mundobasketu u Manili, a jedan od junaka tog uspeha bio je Aleksa Avramović. Jedan od najboljih defanzivaca prvenstva je svojom požrtvovanošću i sjajnom igrom osvojio srca svih u domovini, a sada je njegov otac za "K1" govorio o prvim košarkaškim koracima svog sina. 

Otkrio je Slobodan Avramović da je zapravo Aleksina prva ljubav bio tenis, ali je od toga brzo odustao. Jednostavno mu je tenis dosadio, a košarka, srećom, nije nikada!

"Kao mali je počeo da trenira tenis, bio je veoma aktivan i brz. Međutim, tenis mu je postao dosadan, jer mu se bjesomučno udaranje loptice nije dopalo i sam je tražio da krene da igra košarku", rekao je Slobodan Avramović u emisiji "Prvi red". 

Sada ipak nije lako nositi se sa slavom, popularnošću i svime što nosi igranje u Partizanu i reprezentaciji Srbije. Ipak, slatko je!

"Naporno je, ali i slatko. Ostvaruju se zajedničke želje. Prvo njegovi dječački snovi, a onda i moji roditeljski", rekao je Aleksin tata, pa otkrio: "Kada se rodio, kupio sam košarkašku loptu, ali onu staru, kožnu, to su bile one Tigrove lopte, ali vjerujte da nikada nije izašla na beton, samo se na parketu koristila!"

Istakao je da je sina uvijek učio da je sa druge strane terena rival, a ne neprijatelj i da mu sa druge strane može biti i prijatelj. Kaže da samo tako može do uspjeha!

"Svaka naša poruka i reči podrške, završavaju se: 'Mi volimo tu igru i to je samo igra'. Dokle god razmišlja da je to uvijek igra i da je takmičenje nadmetanje, kao i da su mu sportisti sa druge strane prijatelji, a ne rivali, postizaće ovako velike uspjehe", zaključio je Slobodan Avramović.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC