• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ALEKSA JE ISTI KAO I KAD JE IŠAO U ŠKOLU! Pravio je šou na ekskurzijama!

Autor Milutin Vujičić

Aleksa Avramović je bio i ostao omiljen u društvu iz Čačka sa kojim je odrastao.

 Kakav je Aleksa Avramovic bio u skoli u Cacku Izvor: Instagram/aleksaavramovic/Printscreen/RINA/Privatna arhiva

Mladić koji je na Svjetskom prvenstvu u košarci oduševio srpsku naciju Aleksa Avramović rođen je u Čačku, a svoje prve košarkaške korake napravio je u upravo u gradu na Moravi koji je i poznat po tome što je iznedrio vrhunska imena u ovom sportu. Iskren, neposredan i borben o Aleksi imaju samo riječi hvale svi koji ga poznaju u njegovom rodnom Čačku. Bio je učenik Gimnazije, prirodno-matematički smjer i kako kaže njegova drugarica iz odjeljenja - uvijek je bio poseban.

"Bio je zapravo jako sličan kao i u igri, jako energičan, zainteresovan za svaku temu i sve što se dešava. U društvu je uvijek zračio pozitivnom energijom, bio je onaj pokretač u cijelom odjeljenju. Na ekskurziji u Grčkoj je vodio cijelo odeljenje da pronađemo giros i pri tome izigravao turističkog vodiča jako uspješno, kao da je čitav život u Solunu, a ne prvi put u životu. Kao učenik uglavnom je bio odličan ili na granici odličnog, najviše zbog toga što mu je pažnja bila podijeljena izmedju nastave i košarke kojoj je oduvijek posvećivao mnogo svog vremena", kaže za RINU Katarina Smiljanić.

Ona dodaje da je cijelo srednje obrazovanje bio redovan đak i nije imao izostanke niti povlastice, niti ih je tražio zbog bavljenja košarkom. Uglavnom je vrlo uspješno balansirao svoje obaveze izmedju nastave i košarke. Bio je jako komunikativan i vrlo snalažljiv pa je po potrebi znao da "zagovara" profesore, kao i da se izbori za odlaganje kontrolnog iz nekog predmeta.

"Sve vrijeme je Aleksa vjerovao u sebe i nije skrivao ambiciju da postane veliki košarkaš, pa je sa onom svojom ludačkom energijom zarazio i cijelo odeljenje sa tim svojim vjerovanjem. Toliko smo vjerovali u njega I njegov uspjeh da smo redovno išli da ga bodrimo na utakmicama, i to sa transparentom 'Bog na nebu, Avram na pleju'", kaže Katarina.

Da ga slava nije ponijela i da je prije svega momak koji sa obje noge čvsrto stoji na zemlji pokazuje i činjenica da je Aleksa i dalje u kontaktu sa skoro pa cijelim odeljenjem. "I danas se ponaša kao i prvi dan kad je izašao iz srednje škole. Redovno se čuje sa drugarima, a dok je bio u inostranstvu svaku priliku korostio je da dođe u Srbiju, ali i da se vidi sa školskim drugarima. Činjenica je da, kad god mu obaveze to dozvoljavaju, ne propušta druženja ekipe iz srednje škole, a nerijetko je on taj koji ta druženja i organizuje i časti cijelo društvo. Prošle godine na njegovoj svadbi bio je prisutno bezmalo pola odjeljenja u koje je išao", kazala je njegova drugarica iz odjeljenja.

Ona dodaje da će joj zauvijek u pamćenju ostati i jedno školsko takmičenje na kom je bilo jasno da će Aleksa Avramović dostići neslućene visine. "U četvrtom razredu srednje škole na školskom košarkaškom takmičenju ubacio je 13 trojki protivničkoj ekipi. Mi smo već tada znali ko je Aleksa, sada je saznao cijeli svijet", rekla je Katarina.

Podsjetimo, Aleksa Avramović je bio jedan od najemotivnijih na dočeku košarkaša u Beogradu, dok je potom privukao pažnju i dolaskom sa svojom suprugom na slavlje u jednom prestoničkom restoranu. Danas će biti dočekan i u Čačku!

(RINA)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC