• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obradović o najvećim pojačanjima i plejmejkerima Partizana: "Imajte na umu da smo mjesec dana zajedno!"

Autor Dragan Šutvić

Željko Obradović je poslije pobjede Partizana na startu ABA lige govorio o Doužeru, Kaminskom, ali i o tome ko će biti plej crno-bijelih ove sezone.

 partizan mornar željko obradović  Izvor: Youtube/screenshot/BC Partizan TV

Košarkaši Partizana su trijumfalno krenuli u odbranu titule u ABA ligi! Savladali su Mornar iz Bara 110:78 i sa pobjedom ušli u novu sezonu. Poslije utakmice trener crno-bijelih Željko Obradović je na startu čestitao svom timu na uvodnoj pobjedi. 

"Drago nam je da smo ugostili naše prijatelje iz Mornara. Probali smo da spremimo utakmicu na način da, bez obzira što su oni igrali mali broj pripremnih utakmica, damo maksimalan broj informacija igračima. Uspjeli smo to, ali ono što je najvažnije da sam imao priliku da raspodijelim minutažu i nadam se da su ljudi koji su došli uživali u utakmici", počeo je Željko Obradović.

Na pitanje novinara da li je prošlo vrijeme "klasičnih" plejmejkera jer je Partizan počeo sezonu sa Doužerom i Ponitkom na "kecu" rekao je da se ne slaže da oni baš mogu "sve da preuzimaju". 

"To da svi preuzimaju sve - to malo teže. To može da se desi ponekad na utakmici, rade to timovi, ali nije to mnogo često. Timovi se na to pripremaju na to i lako kažnjavaju. Kao večeras što su se pripremili na to i nekoliko puta nas kaznili. Klasični plejmejkeri će uvijek imati svoju ulogu, ali ja to ne gledam tako, da li je neko plejmejker ili dvojka, kombo, trojka... Dobar igrač je dobar igrač, imaće svoje mjesto i igraće košarku. Ko nije dobar igrač on neće i neće igrati. Prosto i jednostavno", objasnio je Obradović. 

Što se tiče pridošlica iz Amerike Pi Džeja Doužera i Frenka Kaminskog - još uvijek se prilagođavaju evropskoj košarci, ali im dobro ide. 

"Prilagođavaju se. Imajte na umu da smo mi nešto više od mjesec dana zajedno. To je proces. Oni su igrači koji bez sumnje imaju kvalitet, a naravno da je meni lakša komunijacija sa igračima koji su već tu dvije sezone, ali nije ni sa njima nešto mnogo teško. Oni razumiju stvari, postavljaju se na prava mjesta i mislim da su igrači koji će nam dosta pomoći", završio je Obradović.



Standings provided by Sofascore

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC