• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova NBA sezona - stare navike! Nikola Jokić tripl-dablom srušio Lejkerse i Lebrona!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nikola Jokić je pokazao da sa Denverom želi do novog šampionskog prstena, drugog uzastopnog.

 Nikola Jokic razbio Lejkerse prvi mec u novoj NBA sezoni Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Srpski košarkaš Nikola Jokić vratio se na NBA parket prvi put poslije osvajašanja šampionske titule - i pokazao da mu nije dosta! Jokić je pošteno odmorio ovog ljeta pošto nije igrao za reprezentaciju Srbije i četiri mjeseca neigranja košarke mnogo su mu značila jer je na otvaranju nove sezone djelovao svježe, motivisano... Nastavio je baš tamo gdje je stao u junu, tako da je Denver odmah poveo u odbranu šampionskog prstena, koji je dobio prošle noći!

Denver je savladao Los Anđeles Lejkerse 119:107 (34:20, 29:34, 24:26, 32:27) uz maestralnu partiju Jokića koji je odmah na startu nove takmičarske godine upisao tripl-dabl. Što bi rekli, na Zapadu ama baš ništa novo, Jokića apsolutno niko na svijetu ne može da čuva.

Konkretno, Jokić je na terenu proveo 36 minuta i u tom periodu je upisao 29 poena, 13 skokova i 11 asistencija. Šutirao je 12 od 22 iz igre, dakle ponovo iznad 50 odsto iako još "nije u formi", a interesantno je da je ubacio i tri trojke iz pet pokušaja. Vrijedi dodati i da je imao po jednu ukradenu i jednu blokadu, dok je tek u dva navrata izgubio loptu. S obzirom koliko bude u njegovim rukama, to nije ništa.

Nikola Jokić tripl-dabl
Izvor: Youtube/NBA

Kao i obično, čuvao ga je Dejvis koji je imao snage za jedno poluvrijeme (17 poena, u drugom ništa), ali jednostavno Somborac je bio previše dobar da bi ga sačuvao. Tako je dao 10 od prva 24 poena Denvera, imao još pet skokova i asistenciju za samo pola prve dionice... Do poluvremena, već 19 poena, devet skokova i dvije asistencije. Trip-dabl je "zazvonio" na tri minuta do kraja!

Osim Jokića, Denver je imao i Džamala Mareja koji je ubacio 21 poen (8/13 iz igre) i uz to je imao još šest asistencija, Kentavijus Kaldvel-Poup je dodao 20, Aron Gordon 15, a Majkl Porter Džunior 12. Što se tiče Lejekrsa, Lebron Džejms je imao 21 poen, Prins je dodao 18, a već pomenuti Dejvis je stao na 17.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC