• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crvena zvezda napala ABA ligu: Ovo je bio POZIV NA LINČ!

Autor Nikola Lalović

Izdato je novo saopštenje Crvene zvezde o napadu na članove kluba i novinare u Zadru.

 Crvena zvezda napala ABA ligu Izvor: MNPRESS

Nakon nemilih scena i nasilja u Zadru KK Crvena zvezda Meridianbet se oglasila još jednom. Nakon što se klub sa Malog Kalemegdana prvo oglasio i objavio da je delegacija crveno-belih napadnuta u Zadru, vidjeli smo i odgovor hrvatskog kluba. Potvrdio je KK Zadar da se napad desio, ali se ogradio od počinitelja i izrazio žaljenje. Sada je Crvena zvezda pozvala ABA ligu da hitno reaguje i podsjetila na saopštenje navijačke grupe "Tornado" od prije nekoliko dana koje je nazvala "pozivom na linč". 

"KK Crvena zvezda Meridianbet prinuđen je još jednom da se oglasi jer ni nakon napada na ljude iz delegacije našeg kluba i novinare koji su doputovali u Zadar – nema nikakve reakcije iz ABA lige! Sve ono što se dešavalo u subotu uveče napadom na novinare i ljude iz delegacije KK Crvena zvezda Meridianbet je nažalost samo logičan nastavak onoga što je inicirano 08.11.2023.godine saopštenjem navijačke grupe "Tornado" koji je bilo svojevrsan poziv na linč? ABA liga je tom prilikom ostala nema, iako je liga koju igramo nazvana „privatnom srpskom prćijom“ ali i propustila priliku da spriječi rast ničim izazvane tenzije, koja se u subotu pretvorila u nasilje i lov na naše ljude po Zadru", navedeno je u saopštenju.

Zvezda je poimence navela članove rukovodstva lige kao odgovorne za napad, optuživši ih za ćutanje, počev od direktora ABA lige Dubravka Kmetovića, sportskog direktora Milije Vojinovića, predsjedavajuću ABA lige i direktorku KK Zadar Vanu Dunov i njihovih saradnika. "Pozivamo ih da se hitno oglase i donesu konkretne odluke kako se nedeljna utakmica ne bi pretvorila u nastavak ove 'kampanje' koja je očigledno najavljena još prije tri dana. Sa kojim razlogom i u čijem interesu – nije nam poznato! Rezultate nečinjenja, ćutanja na to saopštenje smo videli u subotu uveče ozbiljnim povredama nevinih ljudi.

KK Crvena zvezda Meridianbet zato još jednom podsjeća javnost da je u subotu uveče i zvanično zahtjevao da se utakmica 7.kola ABA lige odigra bez prisustva publike, jer smatramo da poslije svega što se dešavalo u prethodnih nekoliko dana i kuliminiralo napadima u subotu, ne postoje uslovi da se ova utakmica odigra uz prisustvo publike. Ili ćemo još jednim „trulim kompromisom“ ili novim ćutanjem ABA lige „proveriti“ da li ove akcije imaju još neku „epizodu“ sačuvanu za halu, utakmicu i košarkaše Crvene zvezde?", navodi se u saopštenju Crvene zvezde. 

A saopštenje navijačke grupe "Tornado" koja podržava Zadar na koje se referiše u ovom saopštenju, prenosimo u cjelosti. Ono je izdato još u srijedu, četiri dana prije meča koji je zakazan za nedjelju u 17 časova. U njemu je pisano o "nepravdi" na utakmici Mega - Zadar, u kojoj Dalmatinci smatraju da su ih sudije oštetile u završnici.

"Došao je trenutak da dignemo svoj glas i pokažemo svima da nas nikakva nepravda neće slomiti! Prošla utakmica nas je ostavila sa gorčinom u ustima, ali to nas neće zaustaviti. Ovo je prilika da se uzdignemo i pokažemo svima da smo nepokolebljivi. Pozivamo sve vas da dođete na utakmicu i date podršku našoj ekipi. Neka se dvorana trese od naše strasti i energije. Neka naši igrači znaju da smo uz njih bez obzira na sve!

Naša odanost klubu neće biti narušena nikakvim dusijskim odlukama. Neka protivnički igrači znaju da su došli u našu tvrđavu, gdje se nepravda kažnjava strašću i vjerom u našu ekipu. Neka naša glasna podrška bude neprijateljima noćna mora. Neka naša strast bude oružje koje će nas dovesti do pobjede. Ovo je trenutak da dokažemo kako nas ujedinjene niko ne može pobijediti. S igračima i trenerima na parketu, zajedno ćemo pobijediti privatne lobije srpske prćije od lige. NAPRID ZADAR!", navodi se u tom obraćanju. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC