• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tri nova tima u NBA, dolaze iz tri različite države!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Uskoro bi NBA liga mogla da se igra u ukupno tri države!

 NBA se širi u Kanadu i Meksiko Izvor: RHONA WISE / AFP / Profimedia

Sve je izvjesnije da će NBA liga doživjeti proširenje! Bilo je priče o tome da su dva nova tima u pripremi, a sada je prvi čovjek NBA Adam Silver javio da je moguće da u narednom periodu dobijemo čak tri nove ekipe. U sezoni 2024/25 će se pregovarati o novom ugovoru za TV prava će biti razmotreno i proširenje na nova tržišta. 

Četiri grada se pominju kao moguće destinacije novih, ili čak nekih starih NBA timova. Kada je sama Amerika u pitanju Silver je istakao da su zanimljiva tržišta Las Vegas koji je već probio led u hokeju i američkom fudbalu, ali i Sijetl. Legendarni Supersoniksi su u tom gradu postojali od 1967. do 2008. godine kada se franšiza preselila u Oklahomu gdje su od nje nastali Tanderi, a Sijetl ima čak i jednu NBA titulu iz 1979. godine. 

Van Amerike jedna destinacija je već dobro poznata a to je Vankuver. Imao je ovaj kanadski grad svoj NBA tim od 1995. do 2001. godine. Tada su nastupali kao Vankuver Grizlisi, a onda su se preselili u Memfis gdje je ekipa mnogo bolje prošla kako sa bazom navijača tako i sa rezultatima. 

Nova ideja je Meksiko Siti u kome se već nekoliko godina odigravaju NBA utakmice, ali sada se razmišlja o proširenju na ogromno tržište Meksika. Sam Meksiko siti ima 40.000.000 stanovnika, dok cijela država broji oko 126.000.000. Zapravo Meksiko siti ima svoj tim u razvojnoj ligi i "Kapitanes Sijudad de Meksiko" za sada marketinški odlično prolazi. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC