• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Filip Petrušev zbog povrede saigrača dobija novu priliku u NBA ligi

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Srpski košarkaš mogao bi da dobije neočekivanu šansu i da se u dresu Sakramenta izbori za značajniju ulogu.

 Filip Petrusev ima jos jednu sansu u NBA Izvor: MN PRESS

Srpski košarkaš Filip Petrušev dva puta je trejdovan od početka nove NBA sezone, a pojavile su se informacije da je otpisan i u trećem klubu čiji je član tokom kratkog boravka u SAD. Pokušali su to da iskoriste evropski timovi, Olimpijakos se prvi javio kako bi ga angažovao, ali... Čini se da reprezentativca Srbije čeka nova šansa u najjačoj ligi na svijetu!

Sakramento Kingsi saznali su da će njihov košrkaš Aleks Len morati da pauzira između šest i osam nedjelja, zbog čega bi Petrušev mogao da dobije novu priliku u NBA - kao dio franšize koja je najslavnije dane u istoriji imala sa srpskim košarkaškima, kada su njihov dres nosili Peđa Stojaković i Vlade Divac.

Povreda Ukrajinca mogla bi da napravi malo mjesta u rosteru Sakramento Kingsa, a zatim i "kupi" minute na terenu za srpskog košarkaša koji je ove jeseni navikao da se seli. Na kraju sezone koju je odlično odigrao u dresu Crvene zvezde, Petrušev je sa srpskom reprezentacijom igrao na Svjetskom prvenstvu u Manili, a nakon Filipina otputovao je na drugi kraj svijeta.

Još u julu potpisao je ugovor sa Filadelfijom koja ga je izabrala na draftu 2021. godine, ali je za taj tim odigrao samo jedan na početku NBA sezonu. U trejdu koji je uključivao Džejmsa Hardena preselio se u Los Anđeles Kliperse, a zatim i u Sakramento Kingse u čijem je dresu odigrao tek drugi NBA meč u karijeri. Zanimljivo, Kingsi su tada za njega dali Klipersima prava na Luku Mitrovića!

Srpski košarkaš već ima iskustva sa američkom košarkom, pošto je svojevremeno išao u dvije srednje škole i na čuveni koledž Gonzaga. Uslijedio je povratak u Evropu gdje je nastupao za Megu i bio MVP ABA lige, zatim Efes u čijem je dresu osvojio Evroligu. Uslijedila je njegova najbolja seniorska sezona, gdje se kao igrač Crvene zvezde dokazao i protiv elitnih evropskih klubova.

Sada je vrijeme za tako nešto i u Americi, pošto se neočekivano ukazala prilika da dobije još nekoliko utakmica u dresu Sakramento Kingsa!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC