• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petrušev dobio otkaz poslije tri meča, ali san još živi: "Vratiću se ja u NBA, još sam mlad"

Filip Petrušev se vratio u Evroligu poslije kratkog izleta u NBA, ali se nada da će se opet vratiti.

 Petrušev izjave nakon dolaska u Olimpijakos Izvor: STARSPORT / Shutterstock Editorial / Profimedia

Srpski košarkaš Filip Petrušev vratio se u Evropu nakon samo tri meča u NBA ligi. Nije imao sreće, Filadelfija ga je trejdovala u L.A. Kliperse, pa onda oni u Sakramento, da bi nakon svega dobio i otkaz jer nije bio u planovima trenera. Ipak, zbog toga kako je odigrao prošle sezone u dresu Crvene zvezde, potom i na Svetskom prvenstvu na Filipinima, bio je vrlo "tražena roba" u Evroligi i potpisao je trogodišnji ugovor sa Olimpijakosom.

"Zašto sam prihvatio ponudu? Imaću bolju situaciju u Evropi, prošao sam kroz neke stvari u NBA ligi koje nisam očekivao, nije bila moja krivica... Ali, sada sam novi košarkaš, moram da igram i mislim da mogu da pomognem timu", poručio je Petrušev u prvom intervjuu po dolasku u Atini za grčki "SDNA".

Ističe da mu je Vezenkov, njegov saigrač iz Sakramenta koji je bio u Olimpijakosu MVP prošle sezone, predložio da ide u Atinu, dok sa Milutinovim - koga zna iz reprezentacije Srbije - nije još pričao na tu temu. Upravo će mu i Milutinov biti konkurencija, ali i sve bolji Fal: "Prošle godine sam igrao četvorku, mogu i peticu takođe. Znam dobro Nikolu iz reprezentacije i naravno da Oli ima mnogo dobrih igrača, tako da će biti zabavno", istakao je srpski as.

Pošto je igrao za Crvenu zvezdu, ističe da mu je drago što će igrati za njihov "bratski klub" i da će na taj način ostati dio porodice, a dodaje i da odluka da napusti NBA ligu nije bila teška:

"Ja sam i dalje mlad košarkaš i mislim da će biti vremena da se opet vratim. Bio sam tamo, imam iskustva, vidio sam kako je i na kraju sam morao da odem", kazao je Srbin.

"Filadelfija je imala prava na mene, a sada ako se budem vraćao u NBA ligu, mogu u bilo koji tim. Tako da, ima vremena, sada samo želim da igram", zaključio je reprezentativac Srbije.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC