• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nestvarno šta je Dončić odigrao: Ispisao istoriju NBA lige, ovo niko nije uspio osim njega (VIDEO)

Luka Dončić odigrao jednu od najluđih utakmica u istoriji NBA lige.

 Luka Dončić nevjerovatan učinak protiv Jute Izvor: Profimedia

Luka Dončić ispisao je već nekoliko puta ove sezone istoriju NBA lige, a tako je bilo i prethodne noći kada je njegov Dalas došao do velike pobjede nad Jutom (147:97), treće najuvjerljivije od kada postoji franišiza. Na toj utakmici Dončić je igrao kao u transu i već u prvoj četvrtini je nagovijestio da će napraviti šou jer je ubacio 16 poena i imao još po pet skokova i asistencija, ali to je bio samo uvod.

Iako je to uradio peti put u prvoj četvrtini, što je uspjelo tek još jednom igraču u posljednjih 27 godina (Janis Adetokunbo), još je luđe šta je Dončić uradio do poluvremena. Prvi put u karijeri je upisao tripl-dabl na pola utakmice, što su do sada uspjeli tek Vestbruk, Jokić i Domantas Sabonis, ali ne sa ovakvim brojkama.

Kraj svog imena imao je čak 29 poena i po deset skokova i asistencija, čime je postao prvi u istoriji NBA lige sa takvim brojkama, što je potvrdio i zvanični profil takmičenja. Do kraja, te brojke su još narasle, tako da je imao 40 poena, 10 skokova i 11 asistencija, ali vrijedi dodati da nije ni igrao u posljednjoj dionici. Kako je to uradio u tri četvrtine, postao je tek drugi igrač kome je to uspjelo pored Džejmsa Hardena.

Vrijedi reći i da je na vječnoj listi igrača sa najviše tripl-dablova prestigao Lerija Birda pošto je došao do 60. takvog učinka u karijeri, pa je sada deveti na ovoj vrlo interesantnoj tabeli.

Podsjetimo, prethodne noći Nikola Jokić odigrao je jednu od najlošijih utakmica u NBA karijeri, pošto ga ništa nije htjelo, ali utisak je da se takve stvari dešavaju svake "prestupne godine". 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC