• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dante Egzum i Luka Dončić su odličan tandem! (VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Dante Egzum i Luka Dončić vrhunski funkcionišu ove sezone i čini se da je doskorašnji igrač Partizana "bolji fit" za igru Slovenca od Irvinga.

 Dante Egzum i Luka Doncic strasan tandem u Dalasu Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Luka Dončić je veliki navijač Crvene zvezde i često gleda njene utakmice, pa tako nema sumnje da ga je tokom prošle sezone "izluđivao" Dante Egzum, jedan od najboljih košarkaša Partizana. Poslije vrhunske sezone u crno-bijelom dresu, i osvojene titule u ABA ligi, Egzum se vratio u NBA ligu i postao baš Dončićev saigrač, a već sada može da se kaže da su njih dvojica oformili ozbiljan tandem.

Egzum je od početka decembra starter u Dalasu i od tada svake večeri bilježi učinak vrijedan aplauza. Tako je bilo i prethodne noći kada je Dalas razbio San Antonio (144:119), a Egzum je zabilježio 20 poena (8/10 iz igre), sedam skokova, četiri asistencije, jednu blokadu i tri izgubljene lopte.

Od kada je Australijanac starter, Dalas ima učinak od šest pobjeda i tri poraza, a biće jako zanimljivo šta će se dešavati kada se od povrede oporavi Kajri Irving. Trenutno, Egzum igra na bekovskoj poziciji, dok smo imali ove sezone već situaciju kada su čak sva trojica bili starteri, s tim da je Egzum igrao kao nisko krilo. Utisak je da mu više odgovara uloga koju je apsolvirao kod Obradovića prošle sezone, ali Irving je ipak superstar, dok nije bilo informacija da će ga trejdovati...

Osim sjajnog Dantea Egzuma, prošle noći se istakao i Luka Dončić sa 39 poena, 12 skokova i 10 asistencija, što mu je bio šesti tripl-dabl ove sezone. Dobru partiju pružio je i Tim Hardavej (23 poena), dok su sa klupe dobar doprinos dali Loson (17) i Pauel (14).

Što se tiče San Antonija, oni su bili bez Vembanjame koji se povrijedio na zagrijsvanju, tako da je Sohan prednjačio sa 23 poena i devet skokova.

Dante Egzum
Izvor: YouTube/NicksHighlights2

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC