• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovaj nadimak Dražena Petrovića niko nije znao: "Tako je krenulo..."

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Aco Petrović otkrio je i kakve nadimke su u Šibeniku imali Dražen i on.

 Drazen Petrovic nadimak dorucak Izvor: YouTube/TheBruno2205

Dražen Petrović važi za jednog od najboljih košarkaša u istoriji eks-Ju košarke. Nažalost, izgubio je život u tragičnoj saobraćajnoj nesreći 1993. godine. O njemu su mnogi asovi pričali razne priče, anegdote, detalje o treninzima i slično, a sada je njegov rođeni brat Aco Petrović otkrio i nešto što mnogi nisu znali.

Draženov nadimak bio je doručak, dok su Aleksandra zvali ručak. Iza svega toga krije se jedna zanimljiva priča iz perioda dok su bili u Šibeniku. "Ne znam iz kojih razloga sam dobio nadimak Aco ručak, pojma nemam, ali je to tako bilo. Ustvari, znam. Tad nije bilo mobilnih telefona, da se gleda. Ko odradi domaći zadatak, trči napolje, fudbal, košarka, neki sport. Onda majka otvara prozor i viče 'Acooooo, ručak', kako je mene zvala ručak, šta je mlađi brat? On je doručak. I tako je krenulo, Dražen je bio doručak, to je manje poznata stvar vezana za njega", otkrio je Aco u podkastu ABA lige koji vodi Edin Avdić.

Dražen je karijeru počeo baš u Šibenki i odatle je otišao u Cibonu, a onda u Real Madrid. Tamo se sjajno pokazao, primijetili su ga timovi iz NBA lige, a koliko je vjerovao u sebe govori i to da je otkupio svoj ugovor sa Realom i pridružio se Portlandu. Tamo, nažalost, nije uspio da se izbori za minutažu, pa je 1991. godine otišao u Nju Džersi. Dobio je minutažu, iskoristio je i pokazao sav svoj raskošan talenat.

Poslije druge sezone u Netsima i eliminacije u plej-ofu od Klivlenda Dražen je otputovao u Poljsku i tamo je sa reprezentacijom Hrvatske igrao u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Tada se dogodila tragična nesreća. Odlučio je da se ne vrati kući sa timom, već sa djevojkom Klarom. Ona je bila za volanom "Golfa" koji se sudario sa kamionom. On je sjedio na suvozačevom mjestu i poginuo je, dok su ona i turska košarkašica Hilal Edeba prošle bez ikakvih posljedica.

"Klara je monstrum. Nije čak ni sa Hilal u kontaktu. Nju nije posjećivala ni dok je bila bolesna, iako su dugogodišnje prijateljice i igrale su košarku zajedno od malih nogu. Hilal je studirala u Americi i kada se vratila, Klara ju je pozvala da idu zajedno po Dražena na aerodrom u Frankfurt", ispričala je u jednom intervjuu Biserka Petrović, majka legendarnog hrvatskog košarkaša.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:20
BISERKA ZBOG NOVAKA STIGLA U ZADAR: Majka Dražena Petrovića došla da gleda Đokovića!
Izvor: Kurir
Izvor: Kurir

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC