• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dobili smo Fener 30 razlike, ali ovo... Ovako nikad do sad! Nedović poslije derbija nahvalio dvojicu saigrača!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nakon derbija Nemanja Nedović je pogotovo pohvalno pričao o Milošu Teodosiću i novom pojačanju Frediju Gilespiju.

 Nemanja Nedović o pobjedi u vječitom derbiju Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je savladala Partizan88:72, a jedan od boljih u redovima crveno-bijelih bio je Nemanja Nedović sa 16 poena. Poslije meča je i on primijetio da je bilo malog opuštanja u igri crveno-bijelih u završnici, nakon što je Zvezda 35 minuta imala punu kontrolu. Ipak, taj pad nije trajao dugo, niti je pružio Partizanu šansu da "zakuva" finiš.

"Bitna pobjeda na rezultatskom i planu samopouzdanja sigurno. Svi smo došli spremni i to nam je pošlo za rukom 37-38 minuta, zaslužena pobjeda, hvala navijačima na sjajnoj atmosferi, ovako nešto nisam vidio do sada. Drago mi je da smo uspjeli da ih obradujemo. Sigurno najbolja atmosfera, nisam bio u meču sa boljom atmosferom, prelijep ambijent sa majicama, nisu se štedjele glasne žice, hvala im i trudimo se da im pružimo što više radosti", počeo je Nedović poslije meča. 

Dobijeni vječiti derbi je prošle sezone Partizanu koristio da potpuno preokrene sezonu, a sada je Crvena zvezda na startu nove godine zaigrala mnogo bolje.

"Vidjećemo, nezahvalno je sada govoriti, lijepo je kada se pobjeđuje, dobili smo dva meča u 2024. godini, treba da nastavimo u tom ritmu, da idemo naprijed i da ne gledamo tabelu i da nadograđujemo svoju igru", smatra bek Zvezde i dodaje: "Pobjeda u Istanbulu dala nam je dodatno samopouzdanje, ušao sam u meč sa drugačijim mentalitetom, vjerujem i ostali. Zaboravljamo meč što prije, čeka nas Cedevita Olimpija u Ljubljani i to je to."

Da li ovo može da preokrene takmičarsku godinu crveno-bijelima? "Vidjećemo. Nezahvalno je pričati o takvim stvarima. Ne smemo da poletimo nikako. Bitno je da nadograđujemo igru na ovu bazu koju smo stvorili. Drago mi je što sve više momaka igra na ovakvom nivou. Gilespi je bio odličan, iznenadio me, tek je stigao, bio je sjajan na obje strane terena, dao nam je sigurnost. Teo mu je pomogao da otvori meč na pravi način."

Pogledajte

04:29
Nemanja Nedović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Kao i Fredi Gilespi i Nemanja Nedović je poslije meča morao da istakne da je mnogo lakše kada je u timu Miloš Teodosić... "Ključno je što smo svi bili fokusirani, tu mislim na korišćenje faulova, bili su u pravom momentu, nismo im dali da se razigraju. Lako je svima da igraju sa Teom, tako je i meni. Drago mi je da je i on odigrao dobro", dodao je Nedović. 

Na ovom meču smo vidjeli sjajnu igru crveno-bijelih, ali nažalost i dvije povrede. Džoel Bolomboj je doživio prelom malog prsta desne ruke, a o stanju povrede NIkole Topića se još ništa ne zna. Kako to da dvije povrede nisu poremetile ekipu? "Utiče to naravno, ali ne razmišljamo o tome, nema vremena za to. Kada jedan padne, kada se povrijedi, sljedeći mora da se istakne, svi su bili spremni i to je to", jasan je bio Nedović. 

Na kraju je analizirao Nedović i igru tima od Nove godine do sada i istakao da je ekipa mnogo zrelija i uigranija nego u 2023. "Najzrelije smo igrali u ove dvije utakmice, dobili smo Fener sa 30 razlike kući, ali mislim da smo i sada i u Istanbulu bolje igrali, bili smo kompaktni, koristili faulove na vrijeme, imali dobra rješenja u napadu i odbrani, zreli smo bili. Nadam se da ćemo ovako nastaviti. Za mene je svaka pobjeda protiv Partizana posebna, malo ćemo uživati i idemo dalje", završio je on.  

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC