• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zato smo ga doveli u Zvezdu!" Iks faktor koji je zakucao Partizan - Sferopulos morao da pohvali Amerikanca!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Trener Zvezde Janis Sferopulos morao je da pohvali svog novog košarkaša.

 Janis Sferopulos hvali Fredija Gilespija Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES/MN press

Centar Crvene zvezde Fredi Gilespi bio je jedan od najboljih igrača u ekipi u pobjedi protiv Partizana u Štark areni u evroligaškom derbiju. Poslije meča, o njemu i njegovih 14 poena govorila su obojica trenera. Janis Sferopulos rekao je da je zbog prikazanih kvaliteta Amerikanac i doveden.

"Veoma sam zadovoljan svim igračima. Ovo je timska pobjeda i obično ne pričam pojedinačno o igračima, ali sada moram da naglasim veliku pomoć ekipi od Fredija Gilespija, koji je uradio veliki posao u napadu i odbrani. To je razlog zašto smo ga potpisali, jer svojom energijom u odbrani može da igra defanzivu protiv svih pet pozicija, a u napadu može da završi mnogo akcija pod obručem, da hvata skokove, napadački i defanzivno. Igrač je koji nam daje veliku energiju", kazao je Sferopulos.

O Gilespiju je poslije meča govorio i trener Partizana Željko Obradović, koji je njegove poene prije svega pripisao Milošu Teodosiću, Nemanji Nedoviću i "spoljnoj" liniji crveno-bijelih, koja je dodavala loptu Amerikancu u pravim situacijama, u kojima je na njemu bio lakši dio posla.

"On je profitirao na tome što igra sa saigračima koji razumiju košarku. Pričam za spoljne igrače Zvezde. To što je uradio večeras je isključivo njihova zasluga, Nedovića, Teodosića, Jaga, Hange, svih koji su igrali... To sa njim nema velike veze", rekao je Željko Obradović.

Gilespi (26 godina, 208 centimetara) stigao je u Zvezdu 18. decembra, a u meču protiv Partizana oborio je svoj evroligaški rekord. On je u najjačem evro-takmičenju igrao još i za Bajern, u koji je stigao prošle sezone. Prethodno je u NBA ligi pokušao da se izbori za mjesto u Memfisu, Torontu i Orlandu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC