• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan u problemu? ITALIJANI DOBILI NA SUDU! Komplikuje se situacija oko košarkaša crno-bijelih, evo ko će odlučiti!

Autori Goran Arbutina Autori Mladen Šolak

Partizanov košarkaš ipak neće tako lako završiti sa prethodnim klubom.

 Usvojena žalba Venecije - Partizan u problemu Izvor: MN PRESS

Prethodni klub Partizanovog košarkaša Bruna Kabokla, KK Venecija, oglasio se saopštenjem i naveo da je sud u Italiji u potpunosti usvojio žalbu protiv igrača crno-bijelih. "On je prošle jeseni odbio da poštuje ugovornu obavezu sa Venecijom", naveo je klub, podsjećajući na to da je Brazilac poslije nekoliko sedmica tenzije prihvatio ponudu Partizana i preselio se u Beograd, gdje je zaigrao u Evroligi.

"Prepoznata je puna ispravnost poteza Rejer Venecije i prije svega postojanje ugovorne veze koja i dalje obavezuje košarkaša da formalizuje te obaveze i da u skladu sa italijanskim zaokonom ispuni radne obaveze iz ugovora. Ovaj spor sada se nastavlja pred Žalbenim panelom FIBA i klub je apelovao da dobije poništenje odluke FIBA o davanju ovlašćenja za transfer i potpisivanje za Partizan iz Beograda, uz pogrešnu pretpostavku da nije postojao važeći ugovor Kabokla i Rejer Venecije", saopštio je klub ovog četvrtka.

Arbitražni sud Serije A, u kojoj se takmiči Venecija, odlučio je da Kaboklo plati u jcelini troškove arbitraže, kao i pravne troškove kluba za koji je potpisao u junu 2023, a onda je uz velike proteste Venecije prešao u Partizan 7. novembra. Uz nastup za Brazil na Mundobasketu, Kaboklo je minulog ljeta igrao na američkoj turneji za izraelski klub Makabi iz Ranane. Čim je potpisao za crno-bijele, Venecija je poručila da nije kraj i da će se boriti na sudu.

"Venecija ukazuje na nefer i pogrešnu odluku Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) da izda dozvolu Brunu Kaboklu, na nagovor Košarkaškog kluba Partizan. Potpuno je neprihvatljivo izdavanje navedene dozvole, uprkos veoma ozbiljnom prekršaju koji je napravio košarkaš, a uz lošu namjeru menadžera i njegovog novog kluba. Ono će biti osporavano od Rejer Venecije na svakom forumu i na svakoj pravnoj instanci koja nam je dostupna, počev od žalbe nadležnom žalbenom tijelu FIBA".

"Venecija zadržava pravo da zahtjeva da se na odgovarujućim mjestima istraži nezakonito ponašanje menadžera košarkaša i samog Partizana iz Beograda, koji je nastavio da zahtjeva transfer, uprkos tome što je bio svjestan ugovorne obaveze igrača sa Venecijom. I nije moguće tolerisati zaokret igrača i agenta, bez obzira na ugovore, već i na sportske planove, investicije i konkurentnost timova. Rejer Venecija zato je apsolutno odlučan da nastavi svoju pravnu bitku protiv svih koji su učestvovali u ovoj aferi i na svim mogućim instancama. Potpuno je jasno da poštovanje kodeksa ponašanja koje sankcioniše sama FIBA i poštovanje osnovnih sportskih vrijednosti koje bi trebalo da dijele svi, ne može biti povjereno ličnoj savjesti onih koji deluju, u bilo kom svojstvu, u našem sportu", saopštio je klub u novembru.

Bruno Kaboklo u dresu Partizana u Evroligi prosječno postiže po 11,9 poena, u 4,5 skokova i prosječan indeks korisnosti 14 i ima veoma važnu ulogu u timu Željka Obradovića.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC