• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdi cijela sezona staje u 25 dana! Derbiji i ključni mečevi u Evroligi koje ne smije da izgubi, ali ima problem...

Crvena zvezda će oslabljena u odlučujuće mečeve Evrolige, pa će morati da "zbije" redove usljed odsustva Nemanje Nedovića i Nikole Topića.

 Raspored KK Crvena zvezda do Kupa Radivoja Koraća Izvor: Profimedia/ Wiedensohler / imago sportfotodienst

Crvena zvezda Meridianbet ulazi u odlučujuću fazonu sezone pošto u narednih 25 dana - sve do početka Kupa Radivoja Koraća - ima veoma važne utakmice na dva fronta: Evroligi i ABA ligi. Upravo bi u tim utakmicama moglo da se odluči da li će se Zvezda uključiti ili isključiti iz borbe za plej-of Evrolige, odnosno da li će uspjeti da "odbrani" trenutno prvo mjesto na tabeli ABA lige koje sa sobom nosi prednost domaćeg terena sve do kraja takmičenja.

Sada je pred trenerom Janisom Sferopulosom vrlo važan zadatak da "zbije redove" usljed povreda koje su zadobili Nikola Topić i Nemanja Nedović, bez kojih će morati u pomenute bitke, ali dobra vijest je da su Majk Tobi i Miloš Teodosić samo lakše povrijeđeni i da su iz predostrožnosti propustili meč sa Borcem iz Čačka. Takođe, već danas će se ekipi pridružiti novajlija Džavonte Smart koji je izabran kao rješenje na bekovskoj poziciji za nastavak sezone. Ipak, ostaje da se vidi da li će baš odmah moći da pomogne ekipi jer do sada nije ni igrao u Evropi...

Crvenu zvezdu već u četvrtak (19.00) očekuje meč sa Baskonijom koju vodi njen bivši trener Duško Ivanović. Ovo je još jedna "must win" utakmica za crveno-bijele pošto bi u slučaju trijumfa prošli desetom mjestu koje je upravo kod kluba iz Vitorije (11-10), odnosno razlika bi tada bila "samo" jedna pobjeda (9-12).

Potom slijedi meč protiv FMP-a u ABA ligi, pa gostovanje Albi (25. januar) u kome Zvezda mora da pobijedi - i ne smije da kiksne kao što je protiv Asvela, u tom trenutku najgoreg tima Evrolige. Upravo je Alba prošle sedmice pobijedila Asvel i pokazala da je krenula da diže formu, što Zvezda mora da "presječe" pošto ne želi da kvari ni raspoloženje u timu pred novi derbi u ABA ligi protiv Partizana, odmah tog vikenda (27. ili 28. januar).

Trenutno je Zvezda lider regionalnog prvenstva sa skorom 14-2, a Partizan je na 12-4, pa bi pobjedom gotovo sigurno crveno-bijeli obezbijedili lidersku poziciju do plej-ofa. Takođe, na taj način bi i meč protiv Budućnosti u Podgorici (4. ili 5. februar) bio od manjeg značaja za tim Janisa Sferopulosa.

Tako bi i sa manjim pritiskom Zvezda ušla u seriju od tri utakmice na domaćem terenu u Evroligi u kojima ćemo dobiti odgovor da li su materijal za TOP10; u "duplom" kolu Evrolige prvo sledi Valensija (30. januar), pa Barselona (2. februar), dok potom dolazi i Žalgiris (9. februar). Seriju teških utakmica pred početak Kupa Radivoja Koraća, Zvezda će završiti na domaćem terenu i protiv Zadra (12. ili 13. februar).

RASPORED CRVENE ZVEZDE DO KUPA RADIVOJA KORAĆA:

  • 18. januar (19.00) Crvena zvezda - Baskonija
  • 21. januar (19.30) Crvena zvezda - FMP
  • 25. januar (20.00) Alba - Crvena zvezda
  • 27. ili 28. januar Crvena zvezda - Partizan
  • 30. januar (20.00) Crvena zvezda - Valensija
  • 2. februar (20.00) Crvena zvezda - Barselona
  • 4. ili 5. februar Budućnost - Crvena zvezda
  • 9. februar (20.00) Crvena zvezda - Žalgiris
  • 12. ili 13. februar Crvena zvezda - Zadar

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC