• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bogdan trojkama rešetao Lebrona i Lejkerse! Bogdanović niže rekorde u NBA ligi!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Sjajna partija srpskog košarkaša Bogdana Bogdanovića u NBA ligi.

 Sjajna partija Bogdana Bogdanovića u NBA ligi Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Noć između utorka i srijede nije bila naročito bogata u NBA ligi - odigrano je samo pet mečeva i u tim okršajima izdvojila se pobjeda Atlante nad Los Anđeles Lejkersima (138:122). U trijumfu tima iz Džordžije odličan je bio srpski košarkaš Bogdan Bogdanović, koji je meč završio sa 18 poena (7/15 iz igre) i tako još jednom pokazao da mu je slavni tim iz Kalifornije omiljena "mušterija" u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu.

Noć u kojoj su pali Lejkersi Bogdan Bogdanović - kojeg mediji sele iz Atlante - će pamtiti i zbog svojih malih rekorda koji nisu nimalo beznačajni. Prvom trojkom na meču produžio je niz na čak 56 utakmica uzastopno gdje je pogađao sa distance, druga trojka bila mu je 600. u dresu Atlante i postao je tek šesti igrač u istoriji franšize, a četvrta postignuta trojka znači i da trenutno ima aktivan niz od četiri utakmice sa četiri ili više ubačena šuta sa velike udaljenosti. Očigledno je da su nišanske sprave Bogdana Bogdana u ovom periodu sezone idealno podešene!

Sa druge strane, njegovi saigrači su odigrali fantastičan meč protiv Lejkersa. Trej Jang je ubacio 26, a Dežonte Marej 24 poena, dok su se poenterski istakli još i Džejlen Džonson sa 19, odnosno Sadik Bej koji je postigao isti broj poena kao Bogdanović. To je bilo dovoljno da Atlanta vodi tokom čitavog meča, Lejkersima nije pomogla ni odlična partija Ostina Rivsa, koji je sa 28 poena bio najefikasniji pojedinac meča. Iskusni Lebron Džejms postigao je 20. 

Dobra partija Bogdana Bogdanovića.
Izvor: YouTube/FreeDawkins

Ova pobjeda Atlante mogla bi da pogura Hokse ka mjestu na plej-in turniru u tekućoj sezoni, pošto trenutno zauzimaju deseto mjesto na Istoku NBA lige. U sličnoj poziciji su i Lejkersi - tim koji je Lebron Džejms sklapao za oproštajnu titulu u NBA ligi trenutno ne izgleda tako moćno, tek je deveti na Zapadu i vjerovatno će kroz plej-in morati da se domogne plej-ofa.

Rezultati NBA utakmica u noći između utorka i srijede:

  • Atlanta - LA Lejkers 138:122
  • Boston - Indijana 129:124
  • Njujork - Juta 118:103
  • Čikago - Toronto 107:118
  • Golden Stejt - Filadelfija 119:107

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC