• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mirotić u srpskoj svetinji usred kosova: Nema Evrolige, pa je odmah da obiđe zadužbine Nemanjića! (VIDEO)

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Nikola Mirotić je još jedan odmor posvetio posjeti srpskim svetinjama, ovoga puta na Kosovu i Metohiji.

 Nikola Mirotić posjetio prizrensku bogosloviju Izvor: Instagram/bogoslovija_prizren/printscreen

Poznati španski košarkaš porijeklom iz Crne Gore Nikola Mirotić posjetio je Prizrensku bogosloviju. Iskoristio je iskusni krilni centar pauzu koja se otvorila nakon nacionalnih kupova da ode na Kosovo i Metohiju i da obiđe srpske svetinje. Poznato je da je Mirotić veliki vjernik i viđali smo ga u raznim manastirima i crkvama prethodnih godina, a sada se uputio u Prizren. 

Slikao se sa polaznicima bogoslovije i na bogosluženju, vidjeli smo ga kako pomaže u svakodnevnom radu monasima, sveštenicima i učenicima, ali je naravno bilo vremena i za malo košarke. 

"Košarkaš Nikola Mirotić sa porodicom tokom dana posjetio je našu školu i sa učenicima učestvovao u nekim od njihovih dnevnih aktivnosti. Bila je ovo prilika i da se oproba u bacanju trojki", navodi se u objavi Prizrenske bogoslovije. Pogledajte kako je izgledala njegova posjeta: 

Prizrenska bogoslovija osnovana je 1871. godine u kući ktitora Simeona Andrejevića Igumanova i bila je jedno od ključnih mjesta pravoslavne vjere kod Srba, ne samo na prostoru Kosova i Metohije. Radila je nesmetano sve do ratova 1999. godine kada su đaci i profesori zbog NATO agresije, ali i napada albanskih terorista zbog bezbjednosti morali da budu evakuisani u Niš. Bogoslovija je tamo nastavila da egzistira, a 2004. u martovskom nasilju je ona zapaljena od strane pobješnjele rulje. Ipak 21, seotembra 2011. godine je obnovljen njen rad i od tada funkcioniše na starom mjestu. 

U Prizrenu se nalazi i crkva Bogorodice Ljeviške, zadužbina kralja Milutina iz 14. vijeka, manastir Svetih arhangela koji je zadužbina cara Dušana kao i crkva Svetog spasa, saborna crkva Svetog velikomučenika Đorđa, kao i tridesetak manjih crkava.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC