• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbin dobio otkaz u NBA ligi: Da li je vrijeme za povratak u Evropu?

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Aleksej Pokuševski više nije igrač Oklahome.

 Oklahoma otpustila Alekseja Pokusevskog  Izvor: MN PRESS

Aleksej Pokuševski (22) više nije igrač Oklahome. Klub je odlučio da sa njim raskine sradnju, odnosno da se odrekne njegovog ugovora potvrdio je pouzdani novinar Šams Čaranija. Njemu će morati da isplate cijeli ugovor do kraja sezone, oko 5 miliona dolara.

Po trenutnom ugovoru Oklahoma je imala pravo da mu poslije ove sezone ponudi platu od 7 miliona evra koja bi bila "kvalifikaciona", odnosno mogao bi i neki drugi tim da ponudi iste uslove. To se neće dogoditi, pa je tako srpski košarkaš slobodan u izboru nove sredine. Tanderi su sezonu započeli sa dvojicom Srba, sada nemaju nijednog, pošto je Vasilije Micić trejdovan u Šarlot.

Ove sezone Pokuševski je odigrao ukupno 9 mečeva, prosječno je na parketu provodio 5,8 minuta i davao 1,3 poena po meču. Posljednji put je na parketu bio 10. febraura u ubjedljivom porazu od Dalasa (146:111) i tada je igrao oko šest minuta. Da postoje problemi bilo je jasno od samog starta sezone kada je počeo da dobija sve manju minutažu i kada nije dobio novi ugovor.

Na utakmici protiv Denvera iznervirao je navijače koji su već tada tražili njegov odlazak. U trijumfu Nagetsa tada je u prvoj četvrtini Jokić pokrenuo kontru, a Aleksej je samo trčkarao iza njega, nije ni pokušao da ga stigne, a u tim momentima borio se za novi ugovor i mjesto u timu...

Imao je Pokuševski dosta problema od dolaska u Oklahomu. Izabran je na draftu 2020. godine i to tako što su Tanderi napravili trejdove u noći drafta kako bi se "popeli" na 17. poziciju i u dogovoru sa Minesotom odabrali Srbina. Problemi su nastali zbog čestih povreda i odsustva sa parketa. Upravo to je i razlog zbog kog nije mogao da konkuriše za reprezentaciju Srbije pred Svjetsko prvenstvo prošle godine.

Sada je na njemu važna odluka. Da li da ostane i da čeka neku novu ponudu iz NBA lige ili da se vrati u Evropu? Prije odlaska "preko okeana" igrao je za Olimpijakos.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

16:03
URAMIĆU SLIKU DUELA SA LEBRONOM: Pokuševski o NBA, Jokiću, Partizanu, Zvezdi, Novom Sadu i Balaševiću VIDEO
Izvor: NBA liga
Izvor: NBA liga

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC