• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbi ispisali istoriju NBA lige!

Autor Dragan Šutvić

Igor Kokoškov i Darko Rajaković postali su prvi treneri iz Evrope koji su vodili NBA timove jedan protiv drugog na istoj utakmici.

 Dva srpska trenera u NBA jedan protiv drugog prvi put u istoriji  Izvor: Kevin C. Cox / Getty images / Profimedia

Srbi pišu istoriju u NBA ligi. Nikola Jokić to radi na terenu gde obara mnoge rekorde i postavlja nove ljestvice, a nešto slično dogodilo se i pored terena. Tačnije na klupama, gdje smo po prvi put u istoriji najjače košarkaške lige na svijetu mogli da vidimo dvojicu Srba kako se takmiče jedan protiv drugog.

Na klupi Toronta je Darko Rajaković, na klupi Atlante bio je Igor Kokoškov koji je morao da zamijeni Kvina Snajdera. On je izgubio živce zbog određenih odluka sudija, žustro je protestovao, skakao, vikao i arbitri su ga isključili sa meča. Tada je kormilo preuzeo nekadašnji selektor Srbije i vodio je Hokse u nastavku susreta.

Na kraju su Reptorsi slavili, a Bogdan Bogdanović otkrio je da je odmah primijetio momenat za istoriju."Prišao sam Darku, znam ga dugo i rekao sam mu da mislim da je ovo prvi put u istoriji da su dva srpska trenera na klupama NBA timova. Bilo je baš kul. Na kraju loš momenat za nas, loše je, izgubili smo", poručio je Bogdan.

Kokoškov je postao prvi neamerički trener koji je vodio neki NBA tim kada je 2018. preuzeo Finiks. Prije toga je radio kao pomoćnik u mnogim klubovima i to je bio prvi put da je samostalno vodio ekipu. Nažalost, rezultati su izostali, pa je došlo do prekida saradnje i poslije toga je postao pomoćnik u Sakramentu, pa je onda preuzeo reprezentaciju Srbije i poslije neuspjeha, odnosno neodlaska na Olimpijske igre u Tokiju došlo je do prekida saradnje, a u isto vrijeme vodio je i Fenerbahče.

Poslije odlaska sa kormila nacionalnog tima došlo je do razlaza i sa Fenerbahčeom pa se vratio u NBA gdje je prvo bio pomoćnik u Dalasu, pa u Bruklinu i sada je u Atlanti.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC