• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić misli dva poteza unaprijed, jedini u NBA! (VIDEO)

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Pogledajte potez Nikole Jokića zbog kog mnogi sada tek uviđaju da je strašan defanzivac.

 Nikola Jokić odličan porez u odbrani Izvor: Twitter/CassianAssassin/Screenshot

Srpski košarkaš NIkola Jokić nastavio je da dominira u NBA ligi i prethodne noći kada je upisao četvrti uzastopni tripl-dabl nakon Ol-star pauze. Jokić je očigledno "podigao formu" pred najvažnije utakmice ove sezone i to se osjeća u svakom napadu Denvera, ali i odbrani - pošto je upravo najbolji igrač tima odlučio da igra "plej-of" defanzivu.

U posljednje vrijeme Jokić biljleži sve veći broj ukradenih lopti (2,4 na posljednjih pet utakmica), sve više ga i oni koji prate NBA cijene zbog doprinosa u odbrani zbog koje su ga nekad ismijavali, a čini se da je to sve zato što je srpski as pronašao način da apsolutno kompenzuje svoju "brzinu". I to čini inteligencijom, što se vidi u svakom posjedu, pa je tako i protiv Kingsa znao dva poteza unaprijed...

Nagetsi su pobijedili 117:96 i zasluge za to idu prije svega igri u odbrani kojom je Jokić potpuno zbunio protivnika. Kada je Lajls krenuo ka košu, Jokić se prvo namjestio kao da će stati u blok i pokušati da iznudi faul, a onda je u posljednjem trenutku promijenio odluku i presjekao je pas za ukradenu loptu. Čista inteligencija, pogledajte:


Tako se od priče o lošem defanzivcu sada povela diskusija o tome da li je Jokić možda i materijal za najbolju defanzivnu petorku ove sezone, pošto radi stvari koje niko drugi ne radi u ligi. Možda to nije tipična odbrana na koju su u NBA navikli, ali čini se da je Jokić spreman za još jednu revoluciju.


Podsjetimo, Jokić je u pobedi nad Kingsima, koji su inače često mučili Nagetse od kada su postali ozbiljan tim, zabilježio 14 poena, 14 skokova, 11 asistencija, tri ukradene lopte, jednu blokadu i samo dvije izgubljene.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC