• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dama predvodi muškarce u šampionskom timu: Ne volimo isforsirane datume - meni je s njima svaki dan 8. mart

Autori Bojan Jakovljević Autori Nebojša Šatara

Već 15 godina u muškom Košarkaškom klubu invalida Vrbas iz Banjaluke briljira jedna dama - Biljana Nedić.

 Biljana Nedić Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Biljana Nedić već deceniju i po briljira na košarkaškim terenima, kapiten je Košarkaškog kluba invalida Vrbas iz Banjaluke, a u razgovoru za MONDO ispričala nam je kakav je osjećaj takmičiti se sa muškim kolegama.

"Košarku u kolicima igram već 15 godina u muškom timu, što je na neki način ljudima interesantno. Meni je već postalo normalno. Mogu reći da od prvog trenutka kada sam se pojavila na terenu, moji momci su me gledali kao saigrača i mislim da je to doprinijelo ovako lijepoj energiji i tome da da ostanem ovdje 15 godina i rame uz rame borim se sa muškarcima", kaže nam Biljana.

KKI Vrbas godinama vlada na bh. terenima, ali i u regionalnom takmičenju. Regionalna liga nastavlja se ovog vikenda utakmicama u Banjaluci. U nedjelju počinje posljednji turnir uoči polufinala NLB Wheel lige, a KKI Vrbas od 13.15 igraće protiv slovenačke ekipe Parasport od 11.30. Biće to okršaj dva neporažena tima i ko u ovom duelu ostvari pobjedu starovaće sa prve pozicije pred ovosezonsku završnicu. Zatim će Vrbas igrati i protiv beogradskog tima KKK Crvena zvezda Singidunum.

"Iza nas su dva odigrana kola, u kojima smo upisali pobjede. U nedjelju igramo u 'Boriku' dvije utakmice. U pola 12 igramo sa ekipom iz Slovenije, a zatim i protiv ekipe iz Beograda i nadam se da ćemo zabilježiti obje pobjede. S obzirom na to da znamo naše protivnike, spremni smo, utrenirani, klupa je jaka, tako da ne bi trebalo da bude problema", stiče Biljana i dodaje:

"Već osam godina smo šampioni bh. lige i tu smo bez poraza u jesenjem dijelu. I u prvom proljećnom kolu smo zabilježili pobjedu, tako da u ovoj sezoni nemamo nijedan poraz i nadamo se da ćemo taj niz nastaviti, ali i da ćemo se revanširati za prošlogodišnju izgubljenu utakmicu u finalu NLB lige."

Izvor: KKI Vrbas Banjaluka, promo

Na naše pitanje da li je bilo nekih posebnih poklona od saigrača za 8. mart, Biljana nam je dala pomalo neočekivan odgovor.

"Zapravo ne. Ne volimo isforsirane datume, nego sam tokom cijele godine ispoštovana kao saigrač. Pošto imam saigrača koji su ujedno i moje radne kolege, dobila sam baš juče prelijep buket cvijeća iz njegove bašte, rane zumbule, tako da oni mene drugim danima iznenade. Ne samo oni, nego i naš predsjednik, bez povoda. Bilo je tu i poklona od kluba, ali to ne forsiramo. Više volim ovakve momente kada me se sjete mimo toga", zaključuje Biljana Nedić, kapitenka KKI Vrbas iz Banjaluke.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC