• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borčev korak unazad u borbi za plej-of: Crveno-plavi imali plus 12 protiv Pelistera, pa promašili trojku za pobjedu!

Autor Dragan Šutvić

Borac nije uspio da savlada tim iz Bitole.

 ABA 2 Borac izgubio od Pelistera  Izvor: ABA liga 2/Dragana Stjepanović

Imao je KK Borac Banja Luka prednost od 12 poena u trećoj dionici meča sa Pelisterom, ali nije to bilo dovoljno igračima Zorana Kašćelana da prelome meč 11. kola ABA 2 lige u svoju korist i stignu do veoma važne pobjede u borbi za plej-of:

PELISTER – BORAC BANJA LUKA 73:72
(23:18, 17:18, 11:24, 22:12)

Banjalučki tim je trenutno na učinku od pet pobjeda i šest poraza, a u preostala dva kola posljednjeg ligšakog turnira, koji se do nedjelje igra u Širokom Brijegu, odmjeriće snage sa Heliosom (srijeda) i Sutjeskom (petak), koji takođe pretenduju na plasman u Top 8.

Borac je u ranoj fazi meča poveo 5:0, ali nakon što je Pelister prvi put preuzeo vođstvo (9:7), nije ga ispuštao do kraja prvog poluvremena.

Prednost se, većim dijelom prva dva kvartala, kretala od sedam do devet poena, dok je na 15-minutnoj pauzi bilo plus četiri za Makedonce (40:36).

Uslijedila je potom furiona treća dionica Borčevih igrača! Napravili su igrači Zorana Kašćelana seriju 20:4 za dvocifreni plus (56:44), ali nisu time slomili makedonski sastav.

Kao što je Borac odlično odradio treći kvartal, tako je ekipa iz Bitole ušla u odlučujući period. Serijom 9:0 u prva dva-tri minuta Pelister je stigao do egala (60:60), a u međuvremenu je Džerod Vest, najefikasniji igrač Borca do tada (17 poena), morao da izađe iz igre zbog pet ličnih grešaka.

Izvor: ABA liga 2/Dragana Stjepanović

U narednim minutima, ni jedan ni drugi tim nije uspijevao da stekne prednost veću od dva poena, sve do trojke Amsala Delalića za plus pet (72:67) na ulasku u posljednja tri minuta meča.

Uspio je Pelister, ipak, da se izvuče iz te situacije. Sa linije za slobodna bacanja tri puta je bio precizan Jure Planinić, a onda je na 40 sekundi do kraja Aleksandar Kostoski postigao veoma važnu trojku za plus jedan makedonskog tima (73:72).

Pogriješili su potom igrači Borca prilikom ubacivanja lopte u teren, Pelister nije materijalizovao svoj posljednji napad na utakmici, poslije čega Amsal Delalić trojkom u posljednjim sekundama nije uspio da odvede banjalučke igrače do trijumfa.

U ekipi Pelistera briljirao je Jure Planinić sa dabl-dabl učinkom (21 poen i 15 skokova), junak trijumfa Aleksandar Kostoski se zaustavio na 14, dok je Daišon Najt imao 13.

Kada je riječ o Borcu, Džerod Vest je uknjižio 17 poena, Amsal Delalić je postigao 16, a Radoš Šešlija 14, čemu je dodao i devet skokova.

PELISTER: L. Stojanovski 8, Mijović 4, Kostoski 14, B. Stojanovski, Magdevski 4, Najdovski, Maslinko 7, Sapunđijev 2, Najt 13 (sedam asistencija), Planinić 21 (15 skokova).

BORAC BANJA LUKA: Milošević 3, Grubelić 4, Gavrić 3, Simić, Šešlija 14 (devet skokova), Vest 17, Šarić 4, V. Bošković 11, Delalić 16, S. Bošković.



Standings provided by Sofascore

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC