• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dončić je godinama ljut na Divca! Nikada mu nije oprostio, niti će

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Noćas su se vidjeli na utakmici, ali Vlade Divac i Luka Dončić nisu u dobrim odnosima.

 Luka Dončić godinama ljut na Divca zbog trejda Izvor: Twitter/SeanCunningham/printscreen

Najbolji slovenački košarkaš i prva zvezda Dalas Maveriksa Luka Dončić iskoristio je postignute poene za pobjedu nad Sakramento Kingsima da isproziva Vlada Divca, legendarnog srpskog košarkaša i nekadašnju zvijezdu NBA lige. Prvo je dončić mahao ka mjestu sa kojeg je Divac gledao utakmicu, a zatim saigračima na klupi rekao "Trebalo je da me draftuje!". Bilo je jasno na šta aludira Slovenac koji još nije prebolio NBA draft iz 2018. godine.

Tada je Vlade Divac radio kao generalni menadžer Sakramento Kingsa i bio je jedan od najvažnijih ljudi za izbor košarkaša koji će nositi dres tima iz Kalifornije. Mjesecima pred draft stizale su različite prognoze oko pozicije koju će na draftu zauzeti tadašnji košarkaš Real Madrida i jedan od najtalentovanijih evropskih igrača. Znalo se da će biti u vrhu i da će šansu da ga pokupe imati Finiks i Sakramento, ali...

Finiks se odlučio za Deandre Ejtona jer im je bio potrebniji igrač pod košem, a Divac i Sakramento napravili su veliko iznenađenje kada su sa drugog mjesta uzeli Marvina Beglija III. Košarkaš koji sada igra na pozicijama četiri i pet za ekipu Vašingtona bio je šokantan izbor, posebno kada se ima u vidu da su pored Dončića na raspolaganju ostali još neki pikovi kojima se predviđalo da mogu čak i do prvog mjesta na draftu. Iste noći je Atlanta uzela Dončića i trejdovala ga za Treja Janga kojeg je izabrao Dalas, a Slovenac nikada nije oprostio Divcu što se situacija tako razvijala.

Zapravo, sukob u kojem su Vlade Divac i Luka Dončić traje već godinama, odnosno počeo je i prije nego što je Slovenac izabran na NBA draftu 2018. godine. Postojale su naznake da Vlade Divac nije siguran u kvalitete Luke Dončića i da želi da ga izbjegne jer ne zna kako će se talentovani košarkaš snaći u najboljoj ligi na svetu. Dončić je bio MVP Evrolige i osvajač tog takmičenja na F4 u Beogradu, ali nije imao nikakvo iskustvo igranja u SAD, što je po Divcu bio preveliki rizik.

Takođe, Sakramento je godinu dana ranije izabrao Deandea Foksa, oko kojeg su željeli da grade čitavu franšizu i kojeg su planirali za prvu zvijezdu tima u narednim godinama. Dva beka koji vole da igraju sa loptom u rukama bili su previše za tim iz Kalifornije, pa je pala odluka da uzmu visokog igrača i propuste velike talente poput Dončića, Treja Janga, Šaja Gildžes-Aleksandera...

"Begli će nam biti bolje pojačanje. Bolji je igrač. Veliki je talenat. Bio je to lak izbor", rekao je Divac i dodao: "Begli je veoma talentovan. Prema mom mišljenju, on je elitni talenat na ovom draftu. Lako sam donio tu odluku kada je došao red na nas da biramo." Nije ispalo tako. Nekadašnji student prestižnog koledža Djuk u najbolju ruku je korektan NBA igrač, nikako zvijezda oko koje se gradi čitav tim. Ove sezone u dresu Vašingtona - a tokom sezone je stigao iz Detroita - prosječno igra oko 24 minuta po meču, uz 13,7 poena i 8,1 skoka.

Dugo je postojala teorija da Divac nije izabrao Luku jer je u sukobu sa njegovim ocem! Američki novinar tim Memehon tvrdio je da postoji sukob iz prošlosti zbog kojeg je Vlade izbegao da se ponovo sretne sa porodicom Dončić, ali je Saša to demantovao u razgovoru sa srpskim medijima. "Naravno da je sve to laž, tu nema istine. Divac i ja smo prijatelji i među nama je sve u redu. Čuli smo se i zajedno smo se smijali priči da je ljut na mene. Ne znam na osnovu čega je taj novinar došao do takvog zaključka", istakao je stariji Dončić jednom prilikom i stavio tačku na spekulacije. Luka na ovu priču, očigledno, i dalje nije stavio tačku.

Zabranjeno preuzimanje dijela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC