• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA skandal majstor stigao u Evropu: Tukao djevojku, nosio pištolj, sad igra za 2.500€ po meču!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Košarkaš Kevin Porter Džunior nastupaće za PAOK tokom narednih mjesec dana.

 Kevin Porter Džunior potpisao za PAOK Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Nekadašnji NBA košarkaš Kevin Porter Džunior će u narednom periodu igrati u Grčkoj! On je potpisao jednomjesečni ugovor sa PAOK-om, a saradnja može da bude nastavljena ukoliko se tim plasira u plej-of tamošnjeg prvenstva. U tom slučaju bi saradnja potrajala do kraja sezone, ali... Može da se desi i da Porter napusti klub nakon samo četiri nastupa.

Igraće posljednje kolo ligaškog dijela takmičenja - ukoliko na vrijeme stigne iz SAD - zatim i tri utakmice za plasman u plej-of, a ukoliko PAOK ne uspio da se plasira tu će se saradnja prekinuti. Po informacijama do kojih su došli grčki mediji Kevin Porter Džunior će za mjesec dana, odnosno četiri utakmice u Grčkoj, dobiti 10.000 evra što znači da igra za skromnih 2.500 evra po utakmici. Na to je sigurno uticala i njegova uništena reputacija.

Nekadašnji student Univerziteta Južna Kalifornija izabran je sa 30. pozicije na NBA draftu 2019. godine, kada su ga birali Milvoki Baksi. Preko Detroita je odmah trejdovan u Klivlend za koji je igrao u prve dvije sezone, a zatim je dvije godine nastupao za Hjuston, uz povremene izlete u Razvojnu ligu. Povremeni su bili i njegovi izleti u kriminal, pošto su ga pratila dva velika skandala prethodnih godina.

U novembru 2020. godine izazvao je saobraćajnu nesreću dok je vozio bez dokumenata, a policija je pronašla vatreno oružje u automobilu kojim je upravljao. Iako se očekivalo da bude podignuta optužnica, ispostavilo se da su i automobil i pištolj vlasništvo njegove majke, pa se Kevin Porter Džunior provukao. Daleko ozbiljnije bilo je u septembru 2023. godine, kada je uhapšen zbog nasilja u porodici.

Hjuston ga je odmah trejdovao u Oklahomu, Oklahoma ga je odmah otpustila, a Kevin Porter Džunior je odmah priznao da je kriv zbog nasilja u porodici i nanošenja povreda svojoj djevojci. Da stvari budu bizarnije, Kisre - koja je i sama košarkašica - u jednom intervjuu je ispričala kako je Kevin Porter Džunior nije udario!

Kevin Porter Džunior je odrastao samo sa majkom, pošto mu je otac poginuo u uličnoj pucnjavi 2004. godine, kada je imao samo četiri godine. Prije toga je Brajan Kevin Porter Senior osuđen za ubistvo iz nehata, jer je tokom ulične pucnjave 1993. godine ubio djevojčicu od 14 godina. 

(MONDO - D. N.)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC