• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Haos na terenu, Alimpijević isključen uz psovke!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Bešiktaš nije uspio u majstorici, pa je zakazano francusko finale Evrokupa.

 Bešiktaš izgubio u polufinali Evrokupa , Alimpijević isključen Izvor: SeskimPhoto / imago sportfotodienst / Profimedia

Srpski trener Dušan Alimpijević isključen je u "majstorici" polufinala Evrokupa, u kojem je njegov Bešiktaš doživio poraz u meču protiv francuskog Burga u gostima (63:89). Sredinom poslednje četvrtine, zbog glasnog protesta na račun sudija, Alimpijević je morao da napusti teren, a pre nego što je to uradio otišao je do klupe domaćih, pozdravio se sa trenerom Burga, a zatim uz niz psovki ušao u tunel.

Igra Alimpijevićevog tima potpuno se raspala u posljednjoj četvrtini utakmice odluke, pa je Burg serijom 20:1 bez uzbuđenja trijumfovao i ušao u finale, u kojem će igrati protiv Pariza za plasman u Evroligu.

Alimpijevićev Bešiktaš bio je najprijatnije iznenađenje plej-ofa Evrokupa, u koje je ušao kao šestoplasirani tim u Grupi A i stigao na 40 minuta do finala. Na tom putu eliminisao je Gran Kanariju i Hapoel Tel Aviv, a onda u tri utakmice protiv Burga nije uspio da eliminiše i lidera Grupe B.

Bešiktašov posao u "majstorici" dodatno je bio otežan zbog isključenja Anhela Delgada, važnog krilnog košarkaša turskog tima, poslije kojeg su van terena zbog pet prekršaja morali bivši centar Crvene zvezde Marko Simonović i kombo-bek gostiju Džona Metjuz. Poslije njih, i Alimpijević je otišao u svlačionicu i više nije bilo šansi za "brejk" turskog predstavnika.

Bjeloruski košarkaš Maksim Salaš bio je najefikasniji u ekipi Burga i uveo je tim u seriju za trofej i za plasman u Evroligu. Finale će takođe biti igrano na dvije pobjede i jedno je sigurno, bez obzira na plasman - Francuska će dobiti još jednog evroligaša. U ovom trenutku, to su Monako i ASVEL.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC