• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saigrač Nikole Jokića u ogromnim problemima: Jedan brat osuđen za ubistvo, drugi zaradio milione na kladionici

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Navodno je Džontej Porter, brat Majkla Portera juniora, zaradio milione na kladionici tako što se kladio na sebe...

 Džontej Porter, brat Majkla Portera juniora kladio se na sebe Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Saigrač Nikole Jokića Majkl Porter junior (25) ima velike porodične probleme. U pitanju su njegova braća. Kouben Porter (21) osuđen je za ubistvo, pošto je pijan sjeo u auto, udario i usmrtio djevojku po imenu Keti Lajmon Rotman. Njegov drugi brat Džontej Porter (24) optužen je da je namještao utakmice da bi dobio na kladionici.

On je potpisao dvosmjerni ugovor sa Torontom koji trenira Darko Rajaković i trenutno je na "prinudnoj pauzi", dok se ne završi istraga. Američki portal "ActionNetwork" donio je najnovije informacije o tom slučaju i ako su ti navodi tačni, njemu se ne piše dobro. 

"Uplatio je više od 1000 uplata preko VIP naloga koji je imao u jednoj kladionici u Koloradu i zaradio je milione dolara u periodu između 2021. i 2023. godine", navodi se na ovom portalu.

Prema njihovim informacijama većinu tih opklada imao je dok je igrao u Razvojnoj ligi, ali su stvari postale ozbiljne kada je u martu počela istraga u vezi sa njegovim nelegalnim aktivnostima. Zbog svega toga upućen je i zahtjev spomenutoj kladionici da provjeri sve svoje naloge i da potvrdi da li je Džontej Porter zaista imao nalog kod njih i da im dostave sve aktivnosti tog naloga ukoliko postoji...

Majkl Porter junior
Izvor: Tim Nwachukwu / Getty images / Profimedia

Stvari su postale još gore za njega zbog dvije utakmice. U pitanju su dueli koje je odigrao u dresu Torontaž. Prvi je 26. marta protiv Los Anđeles Klipersa kada je granica na njega bila 5,5 poena, 4,5 skokova i 1,5 asistencija. Tada je primijećen veliki broj uplata na njegov šut za tri poena, kladili su se da će biti manje od određenog pokušaja šuteva za tri. Porter je na tom meču sa Klipersima uputio nula šuteva za tri, dakle nijedan jedini pokušaj nije imao. Meč je završio bez poena, sa tri skoka i jednom asistencijom. Duel je napustio ranije, jer se žalio na povredu oka.

Druga utakmica odigrana je 20. marta protiv Sakramenta i na njega je u toj kladionici granica bila 7,5 poena i 5,5 skokova. I taj meč završio je bez poena, uz dva skoka. Džontej je u oktobru 2018. godine doživio najtežu povredu u sportu, prednji ukršteni ligament, onda ih je ponovo oštetio tokom perioda rehabilitacije početkom 2019. godine i zatim je pokušao da se vrati u NBA ligu i da mjesto izbori kroz Razvojnu ligu.

Majkl Porter junior je sa Denverom potpisao petogodišnji ugovor vrijedan 179 miliona dolara, dok je Džontej od Reptorsa dobio 400.000 dolara za dvosmjerni ugovor. Ukoliko se potvrde optužbe u vezi sa klađenjem, njegova košarkaška karijera mogla bi da se završi.

(MONDO - N. S.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC