• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otkriven izgled trofeja "Dejan Milojević": Ima tri strane i jedan važan detalj, da svaki MVP dobro zna

ABA liga odala je veliko priznanje Dejanu Milojeviću

 Izgled trofeja Dejan Milojević Izvor: ABA liga j.t.d.

ABA liga predstavila je izgled trofeja "Dejan Milojević", koji će dobijati osvajači MVP priznanja regionalnog takmičenja. Od ovog proljeća, taj pehar nosi ime velikog srpskog košarkaša koji je preminuo u Americi početkom godine, od posljedica teškog srčanog udara.

"Ovaj trofej ne predstavlja onoga čije ime nosi, već je važno da trofej samo simboliše Milojevićevu nevjerovatnu karijeru i detalji na trofeju ukazuju na neke dijelove Milojevićevog ABA putovanja, kao i na njegove najistaknutije vrline", objavilo je takmičenje. MVP nagrada ponijela je Milojevićevo ime 25. januara.

"Zbog toga, ovaj trofej je dizajniran tako da ima četiri strane koje simbolišu četiri sezone tokom kojih je igrao u ABA ligi. Na njemu je napisano njegovo ime i ime nagrade u tri reda, kao simbol toga da je Dejan Milojević tri puta osvajao MVP nagradu ABA lige. Čitav trofej visok je 13 inča (7,6 centimetara), što simboliše broj "13", koji je Milojević nosio dok je u ABA ligi igrao za Budućnost i Partizan. Uz to, figura igrača na trofeju ima čvrst izgled, jer je Milojević bio poznt kao jedan od najjačih igrača koji su igrali ovu igru u našem regionu. Takođe, figura ima i mali osmijeh, jer će Dejan Milojević uvijek ostati upamćen zbog svog osmijeha i zbog toga što je bio najpristojnija osoba u košarkaškom svijetu. I na kraju, svaki MVP trebalo bi da ima vrline kao što su košarkaška snaga i ljudska dobrodušnost i na to bi ovaj trofej trebalo da podsjeti svaokg budućeg dobitnika"

Trofej "Dejan Milojević" napravila je poznata skulptorka Katarina Tripković, koja je stvorila i trofej prvaka ABA lige. I već je poznato da će pehar nazvan po Miloju prvi dobiti hrvatski košarkaš Luka Božić, as Zadra, koji je ove sezone ponovo postao MVP regionalnog takmičenja.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC