• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Igokea Partizan uživo prenos livestream ABA liga
 Igokea Partizan uživo prenos livestream ABA liga

Partizan se prošetao do polufinala - na redu je Budućnost! Tim Željka Obradovića rutinski "ovjerio" 2:0 u Laktašima

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Partizan ubjedljivo pobijedio Igokeu u gostima i dvokorakom ušao u polufinale plej-ofa ABA lige. Tamo će igrati protiv Budućnosti

 Igokea Partizan uživo prenos livestream ABA liga Izvor: MN PRESS

Košarkaši Partizana pobijedili su Igokeu u gostima 101:80 i bez ozbiljnijih problema ušli u polufinale ABA lige protiv Budućnosti. Za sada je predviđeno da polufinale krene 3. maja, a teško je predvidjeti da li će ranije, zbog predstojećeg Fajnal-fora FIBA Lige šampiona predstojećeg vikenda u Beogradskoj areni.

Ono što jeste izvjesno je da će Partizan najkasnije prvih dana maja biti domaćin Podgoričanima, nakon što je na isti način kao i Budućnost ušao u polufinale. Crnogorci su u dva meča eliminisali Zadar (2:0), a onda je isto to uradio i tim Željka Obradovića protiv Igokee. Na trenutak druge četvrtine "Žoc" je morao da podvikne i da zamijeni čitavu petorku na terenu kada su domaći prišli na dva poena minusa, ali poslije toga nije bilo potrebe za to drastičnim mjerama. Zek Ledej, Džejms Naneli, Bruno Kaboklo i ostatak tima bez problema su vodili crno-bijele ka trijumfu u "domaćinskoj" atmosferi, kakvu je uvijek Partizan i imao u dvorani u Laktašima.

Pročitajte klikom na "Razvoj događaja" kako je protekao meč.

Možda će vas zanimati

20:03

Oni su obeležili meč u Laktašima

Najefikasniji u Partizanu bili su Zek Ledej sa 20 poena, Mateuš Ponitka sa 16, Džejms Naneli sa 14, Bruno Kaboklo sa 14, Uroš Trifunović sa 13... Naneli je uz tri trojke podelio i devet asistencija, a istakao se i plejmejker Džejlin Smit, sa devet poena, šest asistencija i četiri ukardene lopte.

Kapiten crno-belih Kevin Panter nije se previše umorio, jer je igrao samo 13 i po minuta i postigao šest poena.

Na drugoj strani, u Igokei je daleko najefikasniji bio Kosta Kondić, sa 24 poena. Bek iz Banjaluke rođen 2001. godine odigrao je najefikasniji meč u ovoj ABA sezoni

19:45

KRAJ, PARTIZAN JE POBEDIO IGOKEU 101:77

Partizanov trener Željko Obradović zagrmeo je sredinom druge četvrtine, kada je njegov tim izgubio početno vođstvo 10:0 i dopustio domaćima da priđu na "minus 2" (28:30). Zamenio je čitavu petorku, a igrači su ga odlično shvatili šta bi trebalo da rade - i oni koji su stali na teren i oni koji su "vaspitno" seli na klupu.

Od tog trenutka do kraja ni na trenutak nije se postavljalo pitanje pobednika, niti se dovodilo u pitanje da li će Partizan u polufinalu igrati protiv Budućnosti, koja je takođe u dva meča eliminisala Zadar. Biće to sigurno mnogo ravnopravnija borba od one koja je viđena u oba četvrtfinala.

Polufinala plej-ofa na programu su od 3. maja, a ostaje da se vidi da li će ti datumi i definitivno ostati na snazi. Za sada se zna da će u Beogradskoj areni sledeće nedelje biti održan Fajnal-for Lige šampiona, od 26. do 28. aprila. Zato deluje izvesno da će tim Željka Obradovića i u narednom periodu imati dosta vremena za odmor i za pripremu serije protiv Budućnosti.

19:36

35' Partizan na dvocifrenom plusu pred finiš

Zek Ledej pogodio je trojku iz reketa, za vođstvo Beograđana 83:69 i za svoj 14. poen na utakmici. Miran ritam utakmice koja se bliži kraju

19:26

Još 10 minuta do Partizanovog plasmana

Na kraju treće četvrtine, rezultat je ubedljivih 73:55 za Beograđane, među kojima su najefikasniji Mateuš Ponitka sa 16 poena i Zek Ledej sa 12.

Trener Igokee Vlada Jovanović uveo je u igru i tinejdžera, Andreja Ačimovića, centra rođenog 2006. godine

19:16

Partizan ima punu kontrolu

I na polovini treće četvrtine, u 25. minutu, Partizan ima mirno vođstvo 65:49, posle trojke Džejlina Smita. Šef struke Igokee Vlada Jovanović traži tajm-aut da spreči dalji pad svog tima

18:53

Partizan odbranio vođstvo - i povećao!

Partizan na pauzi vodi 49:38 protiv Igokee.

Uroš Trifunović pogodio je važnu trojku u završnici prvog poluvremena, a Alen Smailagić je iznudio tri slobodna bacanja i pogodio dva.

18:32

14' Željko Obradović zamenio celu petorku!

Trojkom Gorana Filipovića, Igokea se sredinom druge četvrtine vratila na samo dva koša prednosti (28:30). Pre njega je trojku pogodio i Kosta Kondić, pogađao je i Ognjen Stanković i tako se Jovanovićev tim potpuno vratio u meč.

Ljut reakcijom tima, Obradović je zamenio čitavu petorku i sada su na terenu Smit, Naneli, Ponitka, Ledej, Smailagić. Izveo je "Žoc" iz igre Avramovića, Pantera, Anđušića, Kaminskog i Koprivicu

18:18

Tehnička za Vladu Jovanovića

Trener Igokee zaradio je tehničku zbog prigovora u 8. minutu, što je Partizan iskoristio da povede 25:13

18:12

5' Snažan start crno-belih

Zek Ledej ubacio je dve trojke za crno-bele, koji su poveli 10:0 za prva tri minuta košarke, a onda i 16:4, posle trojke Džejmsa Nanelija

17:53

Ako Partizan pobedi, ide na...

Odranije je poznato da pobednik ovog četvrtfinalnog para ide u polufinalu na Budućnost, koja je u dva meča eliminisala Zadar - 100:69 u Morači i 80:73 u Zadru.

Izvor: TV Arena sport/screenshot

17:51

Partizanova mirna pobeda za 1:0

U prvoj utakmici četfvrtfinalne serije, u sredu, Partizan je pobedio Igokeu 94:85.

Izvor: MN PRESS

17:50

Poruka Željka Obradovića

"Pred nama je druga utakmica protiv Igokee. Imali smo nekoliko dana da se posvetimo njenoj pripremi i da u Laktaše krenemo sa nepromenjenom ambicijom, a to je završetak ove serije već sutra. Ekipa Igokee je pokazala da je u stanju da igra na visokom nivou i samo uz maksimalno poštovanje domaćeg tima i visok nivo koncentracije mi možemo do pobede. Nadam se i da će nam naši navijači pružiti podršku na isti način kao i svaki put do sada u Laktašima", naglasio je Obradović.

Izvor: Youtube/ BC Partizan TV /Printscreen

17:49

Partizan tradicionalno u Laktašima kao kod kuće

Poznato je da crno-beli imaju veliku podršku uvek kada gostuju Igokei. Tako će sigurno biti i ove nedeljne večeri

Izvor: MONDO/Z. Pajčin

17:48

Dobro došli u tekstualni prenos

Igokea i Partizan od 18 časova igraju drugi meč četvrtfinalne serije plej-ofa, u kojem će crno-beli imati "meč loptu" za polufinale.

UKRATKO

  • Igokea - Partizan 77:101
  • Crno-beli u ABA polufinalu
  • Naredni rival - Budućnost
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije