• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rekao sam Bodirogi: To nije dovoljno! Čović o "A" licencama Evrolige: Tražili smo dva kluba!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nebojša Čović govorio o "A" licenci Evrolige koju sanjaju Crvena zvezda i Partizan.

 Nebojša Čović o Dejanu Bodirogi i licencama za Evroligu Izvor: MN PRESS

Da li će Partizan i Crvena zvezda naredne godine igrati zajedno u Evroligi? Za sada nema definitivnog odgovora, a sve bi trebalo da bude jasnije nakon sastanka čelnika takmičenja krajem ovog mjeseca. Nakon što se spekulisalo da će "vječiti" zajedno pokušati da dođu do "A" licence, stigla je informacija da će samo pobjednik ABA lige biti učesnik iduće sezone, a sada se oglasio i predsjednik crveno-bijelih Nebojša Čović.

"Ono što smo dobili u usmenim razgovorima sa Bodirogom i direktorom Evrolige jeste da gotovo može da se garantuje da šampion ABA lige igra u sljedećoj sezoni. Mi smo rekli da to nije dovoljno, da nije zasluženo, da Srbija treba da da dva tima. Ili bolje rečeno, ABA liga. Oni su rekli da će vidjeti...", poručio je Nebojša Čović u intervjuu za "Sport Klub".

"Doduše, ne mogu ništa da kažem, jer ni oni ne znaju kako će da ide dalje. Imaju otvoren CSKA, šta ako se nastavi ovo dole na bliskom Istoku. Šta će tu da bude? Alba ima potpisan ugovor. Nemojte da potcjenjujete, oni su osvajači, rade ljudi posao. Oni spadaju u jednu grupu, da tako kažem, fabričkih klubova. Firminskih klubova. Kao što su i Efes i Armani. Takođe, Panatinaikos i Olimpijakos kao zvučni timovi imaju i bogate ljude tamo, koji to mogu to da isprate. Tradicija i ostale stvari su Baskonija, Makabi, Bajern, Barselona, Real... A gdje smo mi?", zapitao se Čović.

Takođe, istakao je da se Zvezda zalaže da zajedno sa Partizanom igra u Evroligi: 

"Zvezda je tvrdila i kada je igrala sama Evroligu, tu bi dobar svjedok mogao da bude Đordi Bartomeu, mi smo insistirali da ABA liga treba da ima dva kluba, istićući Partizan koji ima tradiciju igranja Evrolige u nekoj drugoj organizaciji. Nikada nismo bježali od toga, nikada kao drugi nismo pričali da Crvena zvezda treba da nestane. To su dvije jake noge, dva stuba srpskog sporta. Ne mislim tu samo na košarku, nego na sport generalno."

Prvi čovjek Zvezde je rekao i da košarka "nije komercijalni sport" kao fudbal - gdje osvajač Evrolige dobija oko dva miliona evra. Zato je konstatovao da je sasvim dovoljno da država pomaže Crvenoj zvezdi i Partizanu, dodavši da je na čelnicima Evrolige da ubuduće košarku pretvore u komercijalni sport.

"To se otvara kao problem i model za čelnike Evrolige, kako napraviti komercijalnu varijantu, kako da klubovi nešto podijele. Otvara se pitanje Dubaija, ne vjerujem da će igrati sljedeće sezone Evroligu, ne znam da li će igrati Evrokup. Evroliga i rukovodstvo moraju da dođu do novca. Ističu ugovori i A licence za dvije sezone, ima jako puno otvorenih stvari. Mislim da Zvezda i Partizan izuzetno dobro doprinose imidžu takmičenja, kao dva najgledanija kluba. Ali opet kada pogledate aršine i pristup, vidite da je Teodosić ekspresno kažnjen sa 15.000 evra i dvije utakmice. A šta je bilo sa Lesorom, proces još traje...", zaključio je.

(SportKlub/MONDO/M. V.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC