• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dubai ne može u Evroligu? Real Madrid pokrenuo bunu, uključili se i drugi timovi

Navodno postoje problemi sa prijemom Dubaija u Evroligu...

 Da li će Dubai ući u Evroligu Izvor: MN PRESS

Dubai ipak ne može u Evroligu? Bar ne prema trenutnim uslovima i planovima koji su napravljeni. Tako tvrdi španski portal "Encestando" pozivajući se na svoje izvore. Navodno se nekoliko klubova buni i sve to komplikuje situaciju. Prvobitni plan je da taj tim narednu sezonu provede u Evrokupu, pa se se onda priključi elitnom takmičenju.

"Proteste predvodi Real Madrid, tu su Olimpijakos i Makabi i oni se ne slažu sa ulaskom Dubaija. Smeta im potpisivanje ugovora na sedam godina i trenutna situacija koja se tiče beneficija koje bi drugi klubovi učesnici dobili. Djelovalo je baš blizu, sada djeluje sve daleko u vezi prijema novog tima", piše u tekstu.

Da bi uopšte imao šansu da se nađe u nekom od spomenutih evropskih takmičenja mora da se obezbijedi i učešće u drugoj ligi. Dubai će od naredne sezone zbog toga biti dio ABA lige i igraće u regionalnom takmčenju. Zbog toga su promijenjena pravila i neće biti ispadanja iz šampionata ove godine.

Uskoro se očekuje glasanje 13 timova Evrolige, to su Real, Barselona, Baskonija, Makabi, Žalgiris, Efes, Armani, Fenerbahče, CSKA, Asvel, Bajern, Olimpijakos i Panatinaikos. Od njihovih glasova zavisiće dalja sudbina Dubaija. "Prema našim informacijama ni Fenerbahče ni Bajern nisu pretjerano zainteresovani za prijem Dubaija u ligu", piše taj španski portal.

U toku je plej-of Evrolige, tako da u ovom trenutku klubovi definitivno ne razmišljaju o Dubaiju i narednim sezonama, ali je jasno da će i to pitanje morati što prije da se riješi.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Gvardiolu za trenera, on voli petro dolare, a i razumije se u košarku

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC