• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Panatinaikos zadržao najboljeg igrača: Janakopulos se javio, potpisan novi ugovor!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Sjajni bek Panatinaikosa Kendrik Nan ostaje u klubu još dvije godine.

 Kendrik Nan ostaje u Panatinaikosu još dvije godine Izvor: MN PRESS

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi iz Tel Aviva u majstorici četvrtfinalne serije i obezbijedili plasman na Fajnal-for Evrolige, a odmah iste večeri iz Atine je stigla bombastična vijest! Najbolji igrač tima ove sezone, nekadašnji NBA košarkaš Kendrik Nan, produžio je ugovor sa grčkim timom na još dvije sezone!

Jedan od  najboljih poentera u evropskoj košarci stavio je paraf na novi ugovor sa Panatinaikosom, pa će i u narednom periodu biti glavna udarna igla tima koji su zajedničkim snagama prethodnog ljeta sklopili prvi čovjek kluba Dimitris Janakopulos i trofejni trener Ergin Ataman. Nan nije stigao u prvom talasu pojačanja tokom ljeta, već krajem oktobra kada je potpisao ugovor samo do kraja sezone.

Prije toga je američki bek godinama nastupao u NBA ligi. Nakon što nije izabran na draftu 2018. godine Nan se preko Razvojne lige i partija u Santa Kruz Voriorsima izborio za mjesto u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu. U NBA je prvo igrao dvije godine za Majami, zatim godinu i po dana za Lejkerse i na kraju nekoliko mjeseci za Vašington koji je bio posljednja stanica pred selidbu u Evropu.

Taj potez je očigledno bio pravi, pošto se Nan za kratko vrijeme profilisao kao jedan od najboljih igrača u evropskoj košarci. U odlučujućem meču "spakovao" je 26 poena Makabiju i svoj tim odveo na F4, a tokom čitave sezone bio je jedan od lidera grčkog tima. Prosječno je igrao više od 27 minuta i postizao gotovo 16 poena po meču, dok je na pet utakmica protiv tima iz Izraela bio još ubjedljiviji. Sa 96 postignutih poena, odnosno prosjekom od 19,2 poena po utakmici, Kendrik nan je dao nemjerljiv doprinos odlasku Panatinaikosa na završni turnir Evrolige.

Za to je stigla nagrada - dvogodišnji ugovor koji je Dimitris Janakopulos pomenuo odmah nakon pobjede nad Makabijem. "Vjerujte u to", u prolazu je novinarima dobacio Nan dok je izlazio iz hale, pa se čini da je priča o novom ugovoru gotova!

(MONDO - D. N.) 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC