• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić dobio maksimalan broj glasova: Još jedno priznanje za Nikolu u NBA

Svi su smatrali da mu je mjesto u najboljem timu lige za ovu sezonu.

 Nikola Jokić u idealnoj petorci NBA lige Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Najbolji igrač NBA lige, srpski košarkaš Nikola Jokić (29), dobio je još jedno veliko i značajno priznanje. Sasvim očekivano, centar Denver Nagetsa izabran je u idealnu petorku najjače košarkaške lige na svijetu, a zanimljivo je da je u ovom izboru dobio maksimalan broj glasova - svih 99 sudija smatra da mu je mjesto u najboljoj mogućoj petorci.

Pored srpskog košarkaša idealnu petorku čine još i Šaj Gildžes-Aleksander iz Oklahome, Luka Dončić iz Dalasa, Džejson Tejtum iz Bostona i Milvokijev Janis Adetokunbo. Samo su Šaj i Nikola dobili maksimalnih 99 glasova, dok je Luka odmah iza njih sa 98 glasova za mjesto u idealnom timu lige. U drugoj najboljoj petorci lige nalaze se Džejlen Branson (Nujork), Enotni Dejvis (LA Lejkers), Kevin Durent (Finiks), Entoni Edvards (Minesota), Kavao Lenard (LA Klipers), dok su u trećoj Devin Buker (Finiks), Stef Kari (Golden Stejt), Tajris Halibarton (Indijana), Lebron Džejms (LA Lejkers), Domentas Sabonis (Sakramento).

Za Nikolu Jokića ovo je četvrti put da se našao u idealnom timu NBA lige i njegove nagrade u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu sada izgledaju veoma impresivno. Srpski košarkaš tri puta je osvajao MVP nagradu u ligaškom dijelu sezone, jednom MVP nagradu za partije u plej-ofu Zapadne konferencije i jednom u velikom finalu, a sa Denver Nagetsima osvojio je i šampionsku titulu prethodne sezone.

Pored toga što je četiri puta biran u idealnu petorku lige, Nikola Jokić se dva puta našao u drugoj najboljoj petorci lige. Svojevremeno je bio i u petorci najboljih novajlija, a čak šest puta biran je za nastupe na Ol-star utakmici. Imajući u vidu da je pred Nikolom još nekoliko godina vrhunske košarke, nema sumnje da će soba sa trofejima biti još punija.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC