• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVANIČNO - DUBAI DOBIO MJESTO U ABA LIGI!

Autor Nikola Lalović

KK Dubai će od naredne sezone igrati ABA ligu.

 košarka pokrivalica Izvor: Shutterstock

Sada je i zvanično Košarkaški klub iz Dubaija će naredne sezone igrati u ABA ligi! Na zvaničnom sajtu ABA lige objavljeno je da će se novoosnovani klub naći među učesnicima takmičenjija u narednoj sezoni 2024/25. Tim povodom se prvi oglasio Dubravko Krnetović dirktor lige.

"KK Dubai se pridružuje ABA porodici i biće u mnogo čemu specifična sportsko-poslovna saradnja. Ovo predstavlja viziju ABA lige koju su klubovi prepoznali kao idelnu šansu da dostignu svoje ciljeve. Prvo da se poveća kvalitet takmičenja, a onda i da se otvore vrata novog tržišta koje će ubrzati napore ABA lige da postane liga koja generiše više profita i radi na dobrobiti svojih dioničara", navodi Krnetović.

Jasno se oglasio i Abdula Said Al Nabudah, predsjednik i prvi čovjek KK Dubaija.

"Mi smo oduševljeni što ćemo se pridružiti ABA ligi, takmičenju u regionu koji je poznat po gajenju nekih od najvećih košarkaških talenata. Jedva čekamo da u Dubaiju budemo domaćini u ABA ligi u našoj "Koka kola areni" gdje košarkaški entuzijasti mogu da uživaju u sjajnom iskustvu. Ja ću se zahvaliti menadžmentu ABA lige na tome što smo prihvaćeni", rekao je on.

Poznato je da je krajnji cilj projekta Dubaija da se igra Evroliga, ali je jedno od ključnih stvari koje prvo moraju da ispune to da nastupe u nekom nacionalnom ili regionalnom takmičenju. Sada je jasno da je izbor pao na ABA ligu. Jasno je da neće biti Dubaija naredne sezone u Evroligi, ali uskoro se očekuju u eliti.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC