• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KSBiH riješio veliki problem: Dogovoren način isplate duga i deblokada računa

Autor Haris Krhalić

Dug koji, prema nekim saznanjima, iznosi 330 hiljada KM, bio je opterećenje za funkcionisanje saveza i pod upitnik je dolazila i utakmica sa Hrvatskom.

 ksbih, ks bih Izvor: Promo/Košarkaški savez BiH

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine prethodnih sedmica nalazi se u velikim problemima, s obzirom na blokadu računa.

Kao što je javnosti poznato, na naplatu je stigao dug koji je napravljen prema hotelima korištenim od strane KSBiH prije više od deceniju.

Dug koji, prema nekim saznanjima, iznosi 330 hiljada KM, bio je opterećenje za funkcionisanje saveza i pod upitnik je dolazila i utakmica sa Hrvatskom.

Generalni sekretar KSBiH Dževad Alihodžić, uz pomoć bivšeg košarkaša i funkcionera KK Bosna Admira Bukve te još nekoliko prijatelja bh. košarke, uspio je da održi sastanak sa Alijom Budnjom i, kako piše Sport1,uspjeli su postići dogovor oko načina isplate duga.

Kako saznajemo, Alija Budnjo je tokom ovih razgovora bio maksimalno korektan i sagledao je kompletnu situaciju, ne želeći ometati rad saveza u narednom periodu.

Dogovoren je način isplate i deblokiranje računa, što je velika stvar za KSBiH, ali i velika stvar koju je napravio Alihodžić, koji je nedavno preuzeo funkciju generalnog sekretara.

O svemu ovome javnost bi trebala biti zvanično obaviještena nakon potpisa ugovora o isplati duga, što se očekuje početkom naredne sedmice.

Ovo automatski znači da utakmica sa Hrvatskom neće doći u pitanje, a sasvim sigurno je da će ovo pomoći i olakšati pripremu za te odlučujuće duele u kvaflikacijama.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

pop73

Bar je to lako. Zna se ko je prije 10 godina bio predsjednik ksbih i koji je napravio dugove prema hotelima i neka se privede i odgovara. Nego, čovjek se slobodno kreće i šta, ujeo vuk magarca. I tako to godinama i godinama ide. Uvijek su oni prošli krivi. Pa hajde da ih pohvatamo i da odgovaraju.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC