• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KS BiH predstavio novog generalnog sekretara: Pomenuo i Borac

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine predstavio je u utorak novog generalnog sekretara, a to će biti proslavljeni košarkaš.

 Dževad Alihodžić generalni sekretar KS BiH Izvor: KS BiH

Proslavljeni bosanskohercegovački reprezentativac Dževad Alihodžić u narednom periodu obavljaće funkciju generalnog sekretara Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, saopštio je KS BiH.

Alihodžić na ovu poziciju dolazi umjesto Amera Čolana, te je predstavljen na današnjoj konferenciji za štampu.

KS BiH je bez generalnog sekretara od prošle godine kada je istekao mandat Ameru Čolanu, a od tada je kao v.d. generalnog sekretara bila Nataša Bašović, koja je obavijestila KS BiH da više neće obavljati ovu funkciju.

"Našli smo zajednički jezik. Ja sam odlučio da probam da dam neki doprinos, prije sam to radio kao igrač, odsad ću kao sekretar. Cilj je da probamo da napravimo pomak, da stvorimo bolje uslove, da damo sve od sebe da košarka u BiH ide naprijed. Zahvaljujem se Upravnom odboru na povjerenju. Košarka u Bosni i Hercegovini je sport bogate tradicije, najbitnije u ovom trenutku je da vratimo neku pozitivnu atmosferu u Savez. Problema ima, to je sigurno. Ali možemo ih zajedno rješavati, da se fokusiramo na rad na terenu, da razgovaramo, stabiliziramo finansiranje, da vratimo košarku tamo gdje joj je mjesto. Da se dižu i klubovi i reprezentacije", rekao je Alihodžić za sajt bh. kuće košarke, dodavši:

"Volio bih da moj dolazak u Savez potakne pozitivnu priču. To je jedan od razloga mog dolaska. Ja se nadam i pozivam sve u BiH, ljude, medije, državu, da krenemo da stvaramo nešto pozitivno, da pokrećemo stvari. Imamo neke stvari takve, kakve su. Ali, hajde da pokrećemo. Mislim da košarka u BiH to zaslužuje. Mi pričamo sada samo o reprezentaciji, nismo se dotakli klubova, evo moja Zenica ugašena, nema kluba. Drago mi je, čujem, Borik se diže, Borac se vraća. Dajte onda kada dođemo, da vidimo neku sinergiju sa klubovima. Savez treba biti u sinergiji sa klubovima. Pričam o dalekim stvarima, ali svaki daleki korak kreće kraćim koracima. Ja oraha u džepu nemam, nisam u Savezu radi interesa. Došao sam da probam kada je najteže da poguram, da stavim svoje ime, reputaciju, znanje."

Alihodžić je proslavljeni bh. košarkaš, karijeru je počeo u zeničkom Čeliku, potom prešao u sarajevsku Bosnu, a odatle 1990. godine odlazi u Cibonu. Nakon toga je igrao u Turskoj, Rusiji, Francuskoj i Italiji, prije nego se vratio u Cibonu. Sa reprezentacijom Jugoslavije bio je član čuvene generacije koja je osvojilla titulu kadetskog i juniorskog prvaka Evrope.

Po završetku karijere bavio se trenerskim poslom, a jedno vrijeme je bio i pomoćnik selektora košarkaške reprezentacije BiH, u vrijeme Damira Mulaomerovića na klupi "zmajeva".

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC