• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan pobijedio, ali Željko Obradović brine: Povrijedio se najbolji igrač crno-bijelih!

Autor Dragan Šutvić

Na prvom pripremnom meču u Italiji Partizan slavio poslije produžetka.

 Partizan pobijedio Dertonu povrijedio se Tajrik Džons  Izvor: MN PRESS

Košarkaši Partizana plasirali su se u finale turnira na Siciliji, pošto su u polufinalu poslije produžetka savladali ekipu Dertone sa 96:94 (16:11, 28:30, 24:17, 17:27, 11:9). Partizan će u finalu igrati protiv boljeg iz drugog polufinala u kome se sastaju domaćin Trapani i ekipa Golden Kings. Finale je na programu u nedjelju od 21 čas.

Problem po Željka Obradovića predstavlja činjenica da se u finišu meča povrijedio najbolji pojedinac crno-bijelih na ovom meču Tajrik Džouns. Partizanov košarkaš uhvatio se za zadnju ložu i zatražio izmjenu, a njegova povreda mogla bi da bude noćna mora za crno-bijele, posebno nakon partije kakvu je prikazao i čak 19 postignutih poena. Željko Obradović je prvi zvanični pripremni meč počeo u postavi: Ife Lundberg, Mario Nakić, Streling Braun, Isak Bonga i Brendon Dejvis.

Crno-bijeli su vodili većim dijelom meča, ali su u finišu regularnog toka ispustili 14 poena prednosti. Domaćin je serijom trojki, uz loš defanzivni skok srpskog tima, uspio da se vrati i u posljednjoj sekundi postigne trojku za izjednačenje i produžetak. U dodatnih pet minuta vodila se izjednačena borba, a poene odluke je postigao Brendon Dejvis.

Partizan je na Siciliji bez povrijeđenog Ajzee Majka, potom Dvejna Vašingtona koji je prije nekoliko dana postao otac, kao i mladih Mitra Bošnjakovića i Alekse Dimitrijevića koji sa juniorskom ekipom igraju kvalifikacije za jedinstvenu ligu Srbije. Preostala ljetna pojačanja navijači Partizana mogli su da vide na djelu, a tandem Karlik Džouns - Tajrik Džouns vodio je ekipu do pobjede.

Partizan: K. Džouns 21, T. Džouns 19, Braun 14, Dejvis 9, Nilikina 7, Lundberg 6, Bonga 6, Pokuševski 5, Koprivica 4, Nakić 4, Marinković 3, Lakić.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC