• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Videćemo kada ćemo osvojiti Evroligu!" Nebojša Čović najavio pohod na evropsku titulu?

Crvena zvezda očigledno ima velike ambicije u narednim sezonama.

 Nebojša Čović o osvajanju Evrolige Izvor: MN PRESS

Predsjednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović tokom edukativnog skupa na Staroj planini pred start Košarkaške lige Srbije govorio o raznim temama, a između ostalog i o šansama Crvene zvezde da u bliskoj budućnosti osvoji Evroligu. Iako posljednjih godina nije uspjela da stigne do doigravanja, Zvezda uspjesima u regionalnom takmičenju gradi kontinuitet na evropskoj sceni i čeka se samo njen iskorak.

Za sada, Čović je zadovoljan osvajanjem trofeja u Srbiji i regionalnoj košarci. I prethodne sezone Zvezda je osvojila tri trofeja - sve osim Evrolige - za koju nije siguran kada može da se napadne.

“Ovaj tim je vrlo interesantan. Imamo težište na domaćim igračima i tako smo koncipirali tim. Nadam se da ćemo napraviti i dobar rezultat. Prošle godine smo imali odličan rezultat - mislim da smo uzeli sve moguće trofeje osim Evrolige. Voljeli bi da se i to desi, vidjećemo kada. Da li je za to potrebno još mnogo vremena... Ja mislim da treba raditi i treba se maksimalno truditi. Ova ekipa je dobra, ciljevi su nam sva tri trofeja, cilj nam je ulazak u top 10 u Evroligi. Pa da vidimo gdje smo i šta smo. Ispalo da smo mi sa 25 trofeja u posljednjim godinama neuspješni, a da su uspješni ovi sa slučajnim jednim trofejom."

Po riječima prvog čovjeka crveno-bijelih utiske o pripremnom periodu ne treba izvlačiti prije finiša sezone, pa je zato ostao "zakopčan" kada je riječ o mečevima koje ovih dana igra četa Janisa Sferopulosa.

Čović je istakao da je kao i svake godine tim maksimalno pripremljen, a zatim je i pecnuo, kako on kaže, neuspješne.

"Rano je za utiske. Treba doći do aprila, maja, juna iduće godine i onda napraviti utiske. Zasad je sve dobro. Svake godine smo se maksimalno pripremali, sad što je ambijent u medijima napravljen, a prave ga oni neuspješni, koji ne mogu ništa da osvoje posljednjih godina - pa nam na taj način na leđa guraju nekakve ambicije, svake godine smo pravili dobar tim", rekao je Čović.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC