• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Madar nije smio iz Partizana! Legenda grmi iz Izraela, od Željka se ne odlazi

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Izraelski stručnjak Pini Geršon iznio je mišljenje da njegov sunarodnik Jam Madar nije trebalo da ode iz Partizana.

 Pini Geršon smatra da Jam Madar nije trebalo da napusti Partizan Izvor: MN PRESS

Poznati izraelski trener Pini Geršon u podkastu "Geršon i prijatelji" pričao je o potencijalu jednog od najvećih nada izraelske košarke koga mi dobro poznajemo i on vjeruje da je Jam Madar zažalio zbog preranog odlaska iz Partizana. 

Madar je u crno-bijeli tim došao 2021. i vrlo brzo je zadobio povjerenje Željka Obradovića. Već naredne godine ponio je i priznanje zvijezde u usponu Evrolige za sezonu 2022/23. i to bi bilo to što se tiče uspjeha mladog Izraelca. Madar je već 2023. poželio da karijeru nastavi u drugom klubu  - potpisao je za turski Fener. Tokom mandata Dimitirsa Itudisa nazirali su se obrisi one sjajne igre kao tokom boravka u Humskoj, ali po dolasku Šarunasa JasikevičusaMadar gotovo da više nije mogao da računa na minutažu. 

Izraelski stručnjak smatra da je Madar napravio veliku grešku.

"Ne znam koje je opcije imao, ali danas, po mom mišljenju, žali što je napustio Partizan. Fener je imao sve zvijezde i bio je preveliki za njega, nisu računali na njega. To mogu i da razumijem, imali su velike ambicije. Ali, ako ne igraš u Bajernu, ne znam koliko će to trajati", rekao je Geršon.

Madar je u ljetnom prelaznom roku potpisao ugovor sa Bajernom iz Minhena, ali mečevi odigrani tokom pripremnog perioda ne obećavaju sjajnu sezonu. Bajern se susreo sa Makabijem koji je savladao 107:95, ali Geršon nije bio zadovoljan prikazanom igrom Madara, po pitanju sunarodnika bio surovo iskren:

"Kada je Madar bio na terenu, Makabi je napravio seriju 12:0 i odmah je izašao iz igre. Ne računa na njega kao igrača u rotaciji, već kao dopunskog. Da li je ulazak u igru kao deveti, na pet minuta, igranje u Evroligi? Ne", izjavio je Geršon.

Tim iz Minhena je potom prijateljski meč odigrao i sa Panatinaikosom od kojeg je izgubio 86:69, a bivši organizator igre Partizana se nije našao na terenu u tom susretu. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC