• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvi poraz Igokee m:tel u novoj sezoni! Nekadašnji "igos" presudio svojima!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

U prvom domaćem meču ABA lige ove sezone, košarkaši Igokee m:tel doživjeli su poraz od podgoričke Budućnosti.

 Igokea Budućnost 3. kolo ABA lige Izvor: ABA liga/KK Igokea/Marija Vuruna

Nakon brejkova u Splitu i Zadru na početku ABA lige, kao i pobjede u FIBA Ligi šampiona protiv Nantera, izabranici Nenada Stefanovića su u subotu uveče ugostili podgoričku Budućnost, ali su doživjeli prvi poraz ove sezone.

IGOKEA - BUDUĆNOST 71:76 (10:15, 12:22, 8:14, 26:20).

Crnogorski tim je najvećim dijelom meča imao dvocifrenu prednost i zasluženo je stigao do trećeg trijumfa ove sezone, prvog u Laktašima nakon skoro tri godine.

Imali su "igosi" u samom finišu tračak nade da mogu do preokreta, ali tada je Nikola Tanasković, koji je u Budućnost došao iz Igokee m:tel, pogodio dvojku uz faul, a nakon toga i dodatno bacanje, pa su razriješene dileme oko pobjednika.

Tanasković je pružio dobru partiju sa devet poena i devet skokova, ali najbolji kod gostiju bili su Mekinli Rajt sa 14 pogodaka i Kenan Kamenjaš, reprezentativac Bosne i Hercegovine, sa dva koša manje. Dvocifren učinak kod Podgoričana ostvario je još i Flečer Megi (10).

S druge strane, "igose" su predvodili Terel Karter sa 19 koševa, Dragan Milosavljević je ubacio 14), a dvocfreni je bio još i Strahinja Gavrilović (11).

Gosti iz Podgorice su poslije izjednačene borbe u Laktašima u finišu prvog perioda uspjeli da steknu pet razlike zahvaljujući Aleksi Iliću i Kenanu Kamenjašu, da bi početkom drugog kvartala, razlika narasla na "plus 10" (16:26).

Izvor: ABA liga/KK Igokea/Marija Vuruna

Budućnost je bez većih problema održavala dvocifrenu razliku do samog finiša druge četvrtine, kada je Stefanović pozvao minut odmora u namjeri da "probudi" svoje igrače, koji su posebno loše šutirali trojke (0-9), pa su Podgoričani uspjeli da na odmor odu sa osjetnih 15 koševa prednosti.

Početkom nastavka, "igosi" su serijom 12:2 smanjili prednost gostiju iz Crne Gore na "minus šest", da bi se potom tim slovenačkog stručnjaka Andreja Zakelja pribrao i do kraja treće četvrtine uspio da stabilizuje odbranu, pa se u odlučujućih 10 minuta ušlo sa prednošću Budućnosti od devet poena (45:56).

Do sredine posljednjeg perioda, Budućnost je u potpunosti kontrolisala i igru i rezultat, koji je ponovo bio dvocifreni, pa je novim minutom odmora, Stefanović pokušao da uvede meč u neizvjesnu završnicu.

Izvor: ABA liga/KK Igokea/Marija Vuruna

Tračak nade za Igokeu m:tel ukazao se u posljednjem minutu kada je Marko Jeremić pogodio trojku, a potom i koš za "minus četiri", ali je sve dileme raziješio Nikola Tanasković sa 2+1 poenima.

Bila je to prva pobjeda crnogorske ekipe u Laktašima poslije januara 2022. godine. 

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC