• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prva pobjeda sarajevske Bosne u novoj sezoni: "Studenti" trojkom u finišu slomili tim Dragana Bajića!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Košarkaši Bosne zabilježili su prvi trijumf u regionalnom takmičenju.

 Druga ABa liga pobjeda KK Bosna KK Sutjeska Izvor: Druga ABA liga/KK Bosna/Bulend Šaćiragić

"Studenti" su u drugom kolu Druge ABA lige savladali Sutjesku, koju s klupe vodi nekadašnji trofejni trener Igokee m:tel Dragan Bajić za prvu pobjedu u sezoni.

BOSNA - SUTJESKA 78:74 (26:18, 19:15, 16:19, 17:22)

Izabranici Zorana Kašćelana su poslije prvog kvartala imali prednost od osam razlike (26:18), da bi do odlaska na odmor u poluvremenu, prednost narasla na "plus 12" (45:33).

U nastavku su domaći puna tri minuta bili bez poena, što je ekipa iz Nikšića iskoristila i približila se na četiri razlike, da bi Džerod Vest, nekadašnji igrač banjalučkog Borca, trojkama uspio da odbije napad Crnogoraca.

Ipak, uporni izabranici Dragana Bajića nisu dozvolili domaćinu da do samog kraja "prelome" utakmicu, što je na 10 sekundi do kraja učinio Klod Lutete trojkom za "plus četiri" (78:74).

Najefikasniji u sarajevskom timu bili su Dimitrius Andervud sa 16, Lutete je ubacio poen manje, dok je dvocifreni učinak zabilježio i Džerod Vest.

Kod gostiju iz Crne Gore, Milić Starovlah je upisao 16 koševa, Stefan Mitrović i Jovan Vojinović su postigli po 11, dok su po pogodak manje ubacio Radosav Spasojević i Filip Barović.

Izvor: Druga ABA liga/KK Bosna/Bulend Šaćiragić

Zoran Kašćelan, trener Bosne poslije meča je čestitao svojim igračima na pobjedi i dobroj partiji.

"Čestitke idu mojim momcima na jednoj dobroj partiji. Utakmica je bila sa puno naboja, sa puno tenzija, i za očekivati je bilo da ćemo protiv iskusne ekipe Sutjeske imati tokom čitavih 40 minuta pravu borbu. Na kraju su možda odlučile sitnice, kad se pogleda, i taj možda jedan šut za tri poena, ali uvjeren sam, kad se gleda svih 40 minuta, da smo zaslužili pobjedu. Imali smo dobru energiju. Imali smo zalaganje, prije svega, u odbrani, na zavidnom nivou. A u drugom poluvremenu, naravno da je dobra ekipa Sutjeske odgovorila, i na kraju smo ušli u egal utakmicu i pobijedili. Raduje me jer nam je mnogo važno na početku sezone. Nova je ekipa. Trebaće vremena da se, prije svega, upoznamo. I vjerujem, kako vrijeme bude odmicalo, da će i stvari na kojima smo griješili večeras, biti sve bolje. Čestitke i ekipi Sutjeske, odličnoj ekipi, koja ima pravu takmičarsku ekipu, i koja je na početku sezone pokazala da je ozbiljan pretendent za plasman u drugu fazu, kao što to ne krijemo da smo i mi", rekao je crnogorski trener sa sarajevske klupe.

Izvor: Druga ABA liga/KK Bosna/Bulend Šaćiragić

Nekadašnji strateg "igosa", a sada Nikšićana Dragan Bajić takođe je najprije čestitao domaćinu na trijumfu.

"Prvo bih čestitao Bosni. Mislim da su većim dijelom utakmice bili kvalitetniji i bolji protivnik, i možda i zasluženo pobijedili. Ali i to nije bio garant pobjede. Vidjeli smo kako je završnica tekla, i neki naš pad koncentracije u tim momentima je dozvolio da ostavimo dobrog igrača na šutu za tri poena i da primimo tu trojku. Međutim, mislim da je problem bio, pogotovo prvo poluvrijeme, taj defanzivni skok i ta tranzicija Bosne, gdje smo primili lakih 14 poena u prvom poluvremenu. Mislim da je to bio uzrok. Drugo poluvrijeme, otvaranje, pokazali smo neku energiju u odbrani i sve, međutim opet pad koncentracije. Jer su nam opet igrači Bosne skakali, i iz drugog, trećeg pokušaja dolazili do nekih poena. Mi smo se opet kao tim vratili u utakmicu. Imali možda šansu da sa jednom odbranom možda dođemo i do pobjede, ali šta je tu je. Moramo biti zadovoljni sa tom nekom razlikom koja je dosta korektna, i da tražimo svoju šansu. Međutim, ja sam rekao sad igračima, da smo dobili utakmicu, ne bi puno dobili. I samim porazom, ne gubimo puno, jer je ostalo još četiri kola. Puno toga još ima da se igra, da se rasplete, pa ćemo vidjeti na kraju ko će da slavi", istakao je Bajić.

U sljedećem kolu, "studenti" će biti gosti Rabotničkog u Skoplju 23. oktobra.



Standings provided by Sofascore

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC