• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šabaz Nejpir - u Zvezdi promašaj a sad razbio Real pred Partizan

Autor Tijana Jevtić

Šabaz Nejpir se poslije loše igre u Crvenoj zvezdi vratio u Milano, a od ove sezone je igrač Bajerna i već je u prvim utakmicama pokazao da će biti važan igrač kluba iz Minhena.

 nejpiru odlicno ide u bajernu Izvor: MN PRESS

Večeras će Partizan ugostiti bivšeg igrača Crvene zvezde i Bajern u trećem kolu Evrolige, a meč je na programu u 20.45. Dolazak Šabaza Nejpira u Crvenu zvezdu prošle godine bio je praćen uz opšte zadovoljstvo navijača. Stigao je igrač sa zavidnim NBA iskustvom, prethodnu sezonu proveo je u Milanu i prosječno bilježio 15 poena, pa prosto nije moglo bolje...

Ipak, druga pjesma se pjevala od početka sezone Evrolige, za odigranih 12 mečeva prosečno je bilježio nešto manje od 10 poena. Uspio je i da postavi sopstveni rekord u Evroligi po broju indeksnih poena (28) i broju postignutih trojki na utakmici (5), ali svi ti uspjesi nisu odali utisak da se Nejpir uklopio u tim.

A, počelo je, takoreći, očekivano - Nejpir je upisao 21 poen za isto toliko minuta u prvom kolu protiv Asvela, zauzeo je poziciju najefikasnijeg i tako vodio Zvezdu do važnog trijumfa. Pratili su ga i sjajni procenti šuta, izvan linije 6,75 bio je precizan pet od osam puta.

Već u naredna dva susreta protiv Žalgirisa i Monaka zabilježio je devet, odnosno sedam poena. Kako su se nizale loše utakmice Crvene zvezde, tako je i on bivao sve manje lider tima. Bilo je utakmica na kojima nije uspio da se upiše u listu strijelaca, a protiv Barselone je, recimo, za 25 minuta na terenu upisao svega dva poena, doduše uz sedam asistencija. Ipak, činilo se da nešto nije funkcionisalo kako treba, krajem godine Nejpir je zatražio da promijeni klub i već 2. januara je zaigrao za svoj stari tim - Olimpiju iz Milina. 

U prvom meču je upisao 14 poena protiv Olimpijakosa, u trećem 13 protiv Albe, a u petom čak 20 protiv Valensije, tako je Nejpir povećao i minutažu i prosek. Radio je sve ono što se očekivalo da će raditi u Zvezdi, ali je poslije svega samo mogao da ponese titulu "Zvezdinog promašaja". Primjera radi, u dresu ekipe sa Malog Kalemegdana je doigrao 213 minuta, dok je u dresu Olimpije na terenu proveo 433, za samo četiri utakmice više. Dakle, Amerikanac je u Milanu u prosjeku igrao 10 minuta duže nego što mu je to omogućio beogradski tim.

Sezona u Bajernu

Ovog ljeta Nejpir je prešao u redove Bajerna iz Minhena. U prvim utakmicama domaćeg prvenstva nije ostavio naročit utisak, ali je potom u duelu sa Realom dokazao da Gordon Herbert može da računa na njega. Španskom klubu je ubacio 25 poena, od toga je osam bilo u završnici meča. Ispostavilo se - osam odlučujućih, pored sedam važnih Lučićevih. Uz to je uhvatio dva skoka i podijelio dvije asistencije. Za 23 minuta na terenu pet puta je uputio šut izvan linije 6,75 i čak četiri puta je bio precizan. Uspješnost koševa iz igre na kraju meča je iznosila 67 procenata.

U drugom kolu Bajern se sastao sa Panatinaikosom, Nejpir je meč završio sa osam poena i indeksom korisnosti 10. Ponovo je uhvatio dvije lopte, ali i dodao jednu asistenciju. Ali je i tu imao važnu rolu, baš u periodu dok je Bajern smanjivao zaostatak Nejpir je bio na terenu, jednom trojkom i sigurnom izvedbom slobodnih bacanja započeo je seriju svoje ekipe koja je do kraja treće dionice stigla na osam poena zaostataka - zeleni su prethodno imali i 19 poena prednosti. 

Nejpir je karijeru započeo u Majamiju, potom je igrao u Orlandu, Portlandu, Bruklinu, Minesoti, Vašingtonu... Ni u jednom od ovih klubova se nije zadržavao duže od sezone ili dvije. Od 2021. je bio igrač Zenita, potom je kratak period proveo u Meksiku, da bi 2022. došao u Olimpiju iz Milana. 

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

00:17
Šabaz Nejpir
Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC