• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan u Beogradu igra za 2-2 u Evroligi: Obradović njega mora da zaustavi!

Partizan gostuje Makabiju u dvorani "Aleksandar Nikolić od 20.05 časova u četvrtom kolu Evrolige.

 Najava Evroliga Makabi Partizan Izvor: Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved

Partizan je u trećem kolu Evrolige savladao Bajern u dupke punoj Beogradskoj areni. Sada ima važan zadatak - da nastavi gdje je stao... Večeras će opet igrati u Beogradu od 20.05 časova, na svom starom mjestu, u bivšem Pioniru, a dočekaće ga izraelski Makabi.

Valjak je napokon dočekao meč pred domaćom publikom i iskoristio ga je na pravi način, slavili su izabranici Željka Obradovića u tom susretu, ali to nije jedino što raduje. Vidjelo se da crno-bijeli igraju sve bolje iz utakmice u utakmicu, a to kaže i statistika - Partizan zauzima prvo mjesto po prosjeku postignutih trojki u Evroligi sa brojem 11,7 po meču.

Izvor: Euroleague / screenshot

Tu je i četvrta pozicija po broju ubačenih poena na meču, ali prvo mjesto je, ipak, rezervisano za Partizanovog današnjeg protivnika. Makabi prosječno ubacuje 87 po meču, dok crno-bijeli postižu 84,7. Prema tome, može se reći da crno-bijelima prija ovaj ritam igre i da nas večeras očekuje pravi košgeterski šou.

Trenutna statistika kaže da je rezultat izjednačen kada su u pitanju međusobni susreti (8:8), a u prethodne dvije sezone ekipe su na osnovu domaćinstva bilježile pobjede. Nikada nije bilo lako gostovati u uvijek punoj dvorani u Tel Avivu, a kao stvari stoje Makabi će se potruditi da i ovog puta "pomrse konce" crno-bijelima, pa će meču prema nezvaničnim informacijama prisustvovati nekoliko stotina vlasnika sezonskih ulaznica izraelskog kluba. Ako je tako ovo će biti prva utakmica izabranika Odeta Kataša pred domaćim navijačima.

Makabi u dobroj formi

Izvor: SEBASTIEN NOGIER/EPA

Tim iz Izraela nastavlja sjajnu sezonu od prošle godine, kada su u finišu Evrolige pružili nevjerovatan otpor aktuelnom šampionu. Tokom leta Vejd Boldvin, Lorenco Braun i Džoš Nibo su napustili klub, ali i pored odlazaka lidera tim izgleda vrlo uigrano i nema sumnje da je spreman da se ponovo nadmeće za vrh tabele.

Hasijel Rivero polako preuzima ulogu vodećeg igrača, njegov indeks korisnosti poslije tri kola iznosi 19,3. Džejlen Hoard je najbolji poenter u timu sa prosjekom 15,3, možda Francuz nije najprecizniji u šutu za tri poena, ali Partizan ne sme da dopusti krilu šut sa poludistance. Dakle, Aleksej Pokuševski i Isak Bonga neće imati lak zadakat.

Tim iz Tel Aviva u susret ulazi sa dvije pobjede i jednim porazom, u prvom kolu Asvel nije imao snage i u samoj završnici Makabi je odnio pobjedu (89:82). U narednom susretu Monako je ugostio izraelsku ekipu i ujedno slavio 85:79, ali su žuti popravili utisak već u trećem kolu kad su pobijedili Efes u Pioniru. Ponovo u završnici meča, a heroj je bio niko drugi do Hoard.

Izvor: ANDREJ CUKIC/EPA

Na drugoj strani, Partizan je odigrao perfektno prvo poluvrijeme protiv Bajerna. U nastavku meča, možda poneseni značajnom prednošću, intenzitet igre je pao, ali i pored toga crno-bijeli su upisali važan trijumf. Sterling Braun je bio gotovo nepogrešiv, pa je meč završio sa 69 odsto uspješnosti iz igre. Bili su važni i poeni Isaka Bonge, koji je u šutu izvan linije 6,75 bio precizan tri puta iz četiri pokušaja.

Isti učinak u šutu za tri je imao i Frenk Nilikina, dok je Tajrik Džouns imao važnu ulogu u reketu Partizana. Činilo se da je Valjak igrao timski, sa dobro raspoređenom minutažom i podjelom uloga. Pružio je Obradović priliku i mladim igračima, pa su evroligaške minute upisali Aleksej Pokuševski, Balša Koprivica i MarioNakić.

Obradović ima rešenje

Izvor: Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved

Nije lako odigrati duplo kolo Evrolige, naročito ne protiv dvije ekipe koje igraju visokim intenzitetom svih 40 minuta, dok su crno-bijeli pokazali da završnicama nisu baš najbolja ekipa. Uoči meča Partizan je uradio jedan trening u dvorani "Aleksandar Nikolić". Trener crno-bijelih Željko Obradović je potom govorio za medije i nagovijestio šta bi mogla da budu potencijalna rješenja u zaustavljanju Makabija.

"Moramo da vodimo računa da im ne dozvolimo lak kontranapad i sekundarni kontranapad. Imaju dosta šuteva za tri poena, posle toga idu na skok. Mislim da su to najvažnije stvari na utakmici. Imaju dosta 'set plej' akcija poslije tajm-auta, razrađeno na visokom nivou i očekuje nas veoma zahtjevna utakmica", ispričao je Obradović.

Valjak nije očekivano započeo sezonu, to je već odavno poznato, ali poznato je da je i timu Željka Obradovića potrebno više zajedničkih mečeva. Prema time, najtrofejniji trener Evrope ne brine zbog lošeg niza. "Meni su apsolutno jasne sve stvari dokle ovaj tim može da ide i kako bi trebalo da ide. Ne opterećujemo se u ovom trenutku, niti ima razloga. Mnogo je utakmica pred nama, a važnije je da ekipa reaguje na pravi način u najbitnijim trenucima", rekao je Obradović.

Gdje je prenos?

Izvor: MN PRESS

Utakmicu možete pratiti u tekstualnom prenosu uz MONDO, dok je TV prenos na Sport klubu. Utakmica počinje od 20.05.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC